Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, 2022 yılında konseyin farklı alanlarda 1500'e yakın çalışma gerçekleştirdiğini söyledi.

        Orhan, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde şehirdeki medya çalışanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine yaptıkları çalışmaları anlattı.

        Kent konseyinin şehirdeki birlik ve beraberliğin sağlanması noktasında çalışmalar yaptıklarını belirten Orhan, "Yaklaşık irili ufaklı bu yıl 1000 ila 1500 konuda çalışma yaptık. Bursa'ya herkesin bir şeyler katması lazım. Neler yapılırsa daha iyi olur şeklinde toplantılar yapıyoruz. Engelli meclisindeki arkadaşlarımızın raporlarıyla ilgili şikayetleri, sorunları dile getirildi. İstanbul'dan uzmanlar geldi, Ankara'dan uzmanlar geldi, Bursa'daki arkadaşlarımızla bir araya geldi. Raporlarla ilgili sorunları masaya yatırdılar. Bu yatırılan sorunlarla ilgili çözüm yolları tartışıldı ve bir rapor haline getirildi. Şimdi bu rapor ilgili bakanlığa ulaştırılıp bu konu üzerinde gerekli tedbirlerin alınması veya bu kanunla ilgili değişikliklerin yapılması noktasında bir çalışmaya imza atmış oldu. Hepimizin bir engelli adayı olduğumuzun farkında olmasını özellikle bu konu üzerinde daha hassasiyetle davranılması gerektiğini huzurunuzda halkımıza yansıtılmasını özellikle rica ediyorum." diye konuştu.

        Üstün yetenekli çocuklarla ilgili bir okul kurmak istediklerini aktaran Şevket Orhan, birçok üstün yetenekli çocuğun eğitim için yurt dışına gittiğini söyledi.

        Milli Eğitim Bakanlığı ile üstün yetenekli çocukların eğitim alacağı ayrı bir okul açılması konusunda görüştüklerini de dile getiren Orhan, "Raporumuz hazır, projemiz hazır, okulun yapılmasında Büyükşehir Belediye Başkanımız söz verdi. Bunun ülkemizde olmazsa olmaz bir ihtiyaç olduğunu ısrarla söylüyorum." dedi.

        Toplantıda konseyin çalışma gruplarında bulunan gönüllüler de katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa