Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa'nın Yıldırım ilçesinde belediye tarafından Mevlana Mahallesi'nde başlatılan kentsel dönüşüm projesinin yüzde 42'si tamamlandı.

        Yıldırım Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, bölgenin dönüşümüne hız kazandıracak ve model oluşturacak Mevlana Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 7'nci ve 8'inci etaplar devam ediyor.

        Deprem riski altındaki güvensiz ve sağlıksız konutlar yıkılarak yerine modern, güvenli ve sağlıklı konutların yapıldığı projede hak sahipleriyle uzlaşma sağlandı.

        Rezerv alan kullanılmadan 60 dönüm alanda hayata geçirilen iki etaplık dönüşüm kapsamında yıkılan 944 konutun yerine 1244 konut inşa edilecek.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, zemin üstüne 7 kat olarak planlanan projenin "yerinde ve gönüllü" dönüşümün en önemli örneği olduğunu belirtti.

        Türkiye'de kentleşmenin temel önceliğinin deprem gerçeği olması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, şu bilgileri verdi:

        "100 bin metrekare alanda iki etaplı toplam 1244 konut ve 332 ticari birimden oluşan Mevlana Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projemiz ile modern, güvenli, hemşehrilerimizin yaşam kalitelerini artıran konutlar üretiyoruz. Projenin içinde ihtiyaç duyulan yeşil alanlar, kültürel alanlar, spor alanları, yeni okul projeleri bulunuyor. Bursa'nın tarihi kimliğine ve geleneksel mimarisine uygun şekilde planlanan projeyle mahalle kültürü ve komşuluk ilişkileri yaşatılacak. Çalışmaların yüzde 42'sinin tamamlandığı Mevlana 7'nci Etap Kentsel Dönüşüm Projesi, 2023 yılı mart ayında tamamlanacak ve Mevlana'da yeni bir yaşam başlayacak."

        Yılmaz, Mevlana Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Türkiye'ye örnek teşkil eden bir çalışma olduğunu kaydetti.

        Tamamen eski ve güvensiz yapıları ortadan kaldırarak yerinde gerçekleştirilecek projeye hak sahiplerinin yüzde 100 destek verdiğine dikkati çeken Yılmaz, "Projeyle, yoğunluk artırılmazken bölgeye yeni sosyal yaşam alanları kazandırılacak. Tüm bu yönleriyle ele alındığında Mevlana Kentsel Dönüşüm Projesi, binaların dönüşümünden ziyade vatandaşlarımızın yaşam standardını yükselten ve can güvenliğini sağlayan gerçek anlamda bir kentsel dönüşüm projesidir." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa