Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa'da, İbrahim Öztahtalı'nın kaleme aldığı "Aş ve Aşk" oyunu tiyatroseverlerle buluştu.

        Arena Sahne Blackbox'da sahnelenen oyunu Ercan Özdal yönetti.

        Sahnede Mevlana'yı da canlandıran oyuncu Serdar Topuzoğlu performansıyla seyirciden tam not aldı.

        Işık ve efektleri İsmail Özgün Erbay'a, çekirdek hikayesi Ömür Akkor'a, sergi minyatürleri Suzan Çataloluk'a, afiş tasarımı Bekir Garip'e ait oyunda, oyuncu koçluğunu ise Yaşar Bayram Gül üstlendi.

        Gecenin sonunda oyuncu ve tiyatro ekibi sanatseverler tarafından uzun süre alkışlandı.

        - Oyunun konusu

        Anadolu'nun iki kandilinden biri olan Mevlana, Konya'da etrafını ışıtırken dergahına intisap eden müritlerden biri de Ömr'dür. Dergahta terbiye mutfakta başlar. Ömr de Mevlana terbiyesi için mutfakta bir aşçı çırağı olarak başladığı olgunlaşma ve pişme serüvenine Selçuklu sarayında devam eder.

        Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat Mevlana'dan yazlık sarayı Kubadabad'a bir aşçı isteyince Mevlana Ömr'ü seçer. Böylece Ömr için yeni bir hayat başlar. Dergahtan saraya bir aşk hikayesini konu alan oyun, bir anlatı tiyatrosu olarak sahnede izleyicisine bir ilki de yaşatmaktadır. Oyun seyircinin beş duyusuna da hitap ediyor. Oyunun sonunda Ömr sahnede bal helvası kavurur. Oyun çıkışında da hikayeyi anlatan minyatür sergisi eşliğinde seyirciye bal helvası ikram edilir. Seyirci görür, duyar, koklar ve dokunarak tadar.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa