Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa'da ayrıldığı kız arkadaşını para meselesi yüzünden bıçaklayarak öldürdüğü, annesini yaraladığı iddiasıyla tutuklanan sanık ile ona yardım ettiği iddia edilen arkadaşı ilk kez hakim karşısına çıkarıldı.​​​​​​​

        6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Oktay H. ve Alican V. ile maktul Asya Pınar Üzümcü'nün annesi İfakat Evci ve taraf avukatları katıldı.

        Savunmasını yapan Oktay H, Üzümcü ile kendisini aldattığı gerekçesiyle ayrıldıklarını ileri sürdü.

        Kendisiyle konuşmak için eski kız arkadaşının evine Alican V. ile gittiklerini ve kapıyı çilingire açtırdıklarını aktaran Oktay H, aralarında geçen tartışma sırasında olayların yaşandığını dile getirdi.

        İfakat Evci ise eve girdikten sonra odasına yönelen kızının sesini duyduğunu ve ardından bıçaklandığını gördüğünü anlattı. Sanık hakkında şiddet eylemleri olduğu için daha önce birkaç kez polis merkezine giderek suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Evci, şikayetçi olduğunu belirterek cezalandırılmalarını istedi.

        Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

        Öte yandan adliye önünde pankart açarak basın açıklaması yapan bazı kadın platformlarının üyeleri, davanın takipçisi olacaklarını belirtti.

        Kestel ilçesi Vanimehmet Mahallesi'nde 9 Mart'ta, Asya Pınar Üzümcü (24) ve annesi İfakat Evci ile Oktay H. ve Alican V. arasında kavga çıkmıştı. Kavgada bıçaklanan Üzümcü olay yerinde yaşamını yitirmiş, annesi hastaneye kaldırılmıştı. Kaçan şüpheliler Oktay H. ve Alican V, Sakarya'nın Pamukova ilçesi Gökgöz mevkisinde geçirdikleri trafik kazasının ardından yakalanıp tutuklanmıştı. Sanıklar hakkında "tasarlayarak öldürme", "tasarlayarak öldürmeye teşebbüs", "konut dokunulmazlığının ihlali" ve "nitelikli yağma" suçlarından 70'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa