Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa'da Merinos Tekstil Sanayi Müzesi, 27-30 Eylül'de Uluslararası İpek Oya Festivali'ne ev sahipliği yapacak.

        Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre festival, Bursa Olgunlaşma Enstitüsü'nün iğne oyalı kıyafetler defilesi ile 26 Eylül akşamı başlayacak. Japonya ve Bulgaristan'dan 14 yabancı koleksiyonerin de katılacağı festivalde yerli ve yabancı katılımcılar, kendi kültürlerinde ipek iğne oyasını anlatacak.

        Küratörlüğünü Prof. Dr. Ayten Sürür'ün üstlendiği festivalde konferansların yanı sıra tanıtım stantları da yer alacak ve atölye çalışmaları düzenlenecek. Festival süresince gerçekleştirilecek atölye çalışmaları, Mudanya'nın Mirzaoba ve İznik'in Müşküle köylerinde yapılacak.

        Uluslararası festivale Nallıhan, Kütahya, Ödemiş, Çamlıyayla, Gönen, Tokat'tan iğne oyaları ustalarının yanı sıra Bursa, Konya ve Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüleri de destek veriyor.

        Festival boyunca Merinos Tekstil Sanayi Müzesi'nde İbrahim Koca ve Ikumi Nonaka koleksiyon sergileri ile Prof. Dr. Ayten Sürür, Ercan Topçu, Nurdan Karhan, Emine Semra Erkan, Şadiye Çetintaş ile yabancı koleksiyonerlerin karma sergileri izlenime sunulacak.

        Sergiler kasım ayı sonuna kadar açık kalacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa