Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği" Keles ilçesindeki Kocayayla'da sürüyor.

        Bursa ve çevresi dahil Türkiye'deki Yörük-Türkmen dernek ve federasyon temsilcilerinin de katıldığı etkinlik kapsamında, kökbörü (oğlak kapma), pars ve kuşak güreşleri, at yarışı, mangala, at üzerinde ok atma, atlı güreş, yağlı güreş, yaya okçuluğu, cirit, rahvan, matrak cenk sporu gibi spor, savaş ve strateji oyunları oynanmaya başlandı.

        Uludağ'ın eteğindeki Kocayayla'da, "Kazak, Kırgız, Uygur, Özbek, Türkmen, Tatar, Nogay" gibi akraba topluluklarının kültürel objeleri, lezzetleri ve giysileri ziyaretçilere kurulan stantlarda tanıtıldı. Etkinliğe, yurt içi ve yurt dışından sporcular ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katılıyor.

        Uluslararası nitelik taşıyan şenlikler, yarın devam edecek.

        Şenliğe katılan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, şenlikte emeği geçenlere teşekkür etti. Bu şenliği değerli ve kıymetli bulduğunu aktaran Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

        "Çok büyük bir milletiz ve bu milletin kökleri iki bin yıl öncesine kadar gelen köklerdir. Bugün Orta Asya steplerinden, Adriyatik sınırlara kadar bu milletin temsilcisi çok sayıda insanımız yaşamını devam ettiriyor. Bugün burada tarihin kaderi olarak birbirinden kopmuş, ayrı ayrı devletler kurmuş, ayrı ayrı bölgelerde yaşamaya maruz kalmış insanımızın ortak değerini yansıtan at sırtında, ok elinde ve başka müsabakalarla ortak paydalarımızı yeniden gün yüzüne çıkartmak adına yapılan bu etkinlikleri çok değerli buluyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa