Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Semih ŞAHİN-Mehmet İNAN/BURSA, (DHA) İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı, TÜİK'in son paylaştığı enflasyon rakamlarının aslını yansıtmadığını iddia ederek, TÜİK Bursa Bölge Müdürlüğü önünde protesto eylemi yaptı.  İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, "TÜİK, yalancılıkta ünlü masal kahramanı Pinokyo´yu da gerilerde bırakıyor" dedi. Türkoğlu ve parti üyeleri, yanlarında getirdikleri Pinokyo'nun maketini TÜİK'in kapısına bıraktı.

        İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı üyeleri, son açıklanan rakamlara inanmadıkları gerekçesiyle Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bursa Bölge Müdürlüğü önünde bir araya geldi. TÜİK'in son paylaştığı enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını iddia eden İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, burada açıklama yaptı. Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ve TÜİK verileri arasında ciddi fark olduğunu dile getiren Türkoğlu, TÜİK'in hiçbir baskı ve etki altına kalmadan gerçek enflasyon rakamlarını paylaşması gerektiğini söyledi. 

        TÜİK ve ENAG'ın açıkladığı aylık ve yıllık enflasyon rakamları arasında ciddi farklar olduğunu dile getiren Türkoğlu, "TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları, gerçeğin yarısına bile tekabül etmiyor ve bu TÜİK, yalancılıkta ünlü masal kahramanı Pinokyo´yu da gerilerde bırakıyor" dedi. 

        Basın açıklamasının ardından İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ve parti üyeleri, yanlarında getirdikleri masal kahramanı Pinokyo'nun maketini TÜİK Bursa Bölge Müdürlüğü'nün kapısına bırakarak bölgeden ayrıldı. (DHA)DHA-Genel Türkiye-Bursa / Merkez Semih ŞAHİN-Mehmet İNAN

        2022-11-08 15:50:46

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa