Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Su kaynaklarının önünün kesilmesi, mevsimsel ve iklimsel değişiklikler ile vahşi sulama dolayısıyla hacminin büyük bölümünü kaybeden Burdur Gölü, önlem alınmaması halinde kısa sürede yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Burdur Gölü’nün çığlığına kulak vermek için farkındalık oluşturmak adına çeşitli etkinlikler yaptıklarını ifade eden Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “2014 yılından göreve geldiğimizde yaptığımız iskele yataydan da görüldüğü gibi 56 metre havada kaldı. Tekne, gölü doldurarak yaptığımız iskeleden yolcularını alıyordu, şimdi iskele karada ve havada kalmış durumda. Bu gölün ne kadar çekildiğinin bir göstergesidir" dedi.

        Göl kıyısında yaklaşık 5 yıl önce çevre düzenlemesi ve tekne turlarına geçiş için yapılan iskele, göldeki tehlikenin boyutlarını en bariz şekilde gözler önüne seriyor. Bölge sakinleri, gölün yok olmasının engellenmesi ve bu duruma ‘dur’ denilmesi için yetkililerin acil bir çalışma yapmasını isterken, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise, “Seçim döneminde de dillendirildi, kendi su kaynakları yetersizse Burdur Gölü’ne Menderes Havzası’nı besleyen, Eldere'deki su havzasındaki kaynağının Burdur Gölü’ne aktarılması söz konusuydu. Yetkili Bakanlığın bu konuda çalışma yapması gerekli. Sayın Cumhurbaşkanımız da Burdur’a geldiğinde kendilerine Göl hakkında bilgi verdik" ifadelerini kullandı

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Burdur İlçeleri
        Tüm Burdur Haberleri
         Burdur

        Burdur

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa