Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Burdur'da yerel şiveyle evde kal çağrısı

        BurdurBelediye Başknı Ali Orkun Ercengiz, koronavirüsle mücadele kapsamında vatandaşların mecbur olmadıkça evden çıkmamaları için hazırlattığı bilboardlarda, yerel şiveyi kullandı. Sosyal medyada paylaşılan bilboardlar, yüzlerce beğeni aldı ve paylaşıldı.

        Burdurhalkının kurallara uyduğunu söyleyen Ercengiz, "Son rakamlara bakıldığında hastalığın, salgının gerilediği yönünde de olumlu gelişmeler olduğunu sevinerek takip ediyoruz. Ama rehavete kapılmamak lazım. Tabi evde sıkıldık. Biraz da evde kalmanın verdiği sıkıntıyla, stresle bizleri güldürecek küçük latifelere de ihtiyacımız olduğunu düşündüm.Burdur´un yerlisi olarakBurdurlumuzun anladığı bu şiveyle bir şeyler yazmak istedim" dedi.

        REKLAM

        Bilboardlarda yer alan 'Vara yoğa gezip durmayalım. Evimizde oturalım gali' sözlerini rahmetli anneannesinin söylediğini aktaran Başkan Ercengiz, "Lüzumsuz yere sokakta dolaşmamamız gerektiğini, başımıza bir iş gelmemesi için anlamsız işler yapmamamız gerektiğini söylerdi. İnşallah hep beraber gezeceğimiz günler yakın. Bunun için de 'GadınBurdur´umuza seslendik. Dedik ki 'Vara yoğa gezip durmayalım. Evimizde oturalım gali. Yine beraber oturacağımız günleee gelcek şimdilik evinizde oturagon' dedim. Çünkü bizim şivemiz sıcak.Burdurhalkının birbirini çok iyi anladığı bir şive. Bu yüzden böyle bir seslenmeyi uygun buldum" diye konuştu.

        Özellikle şehir dışında yaşayanBurdurlulardan olumlu tepkiler aldıklarını söyleyen Başkan Ercengiz, "Çok da güzel tepkiler aldık. ÖzellikleBurdurdışında yaşayanBurdurlularımızın çok güzel paylaşımları, çok güzel geri dönüşleri oldu. Hatta ilaveleri oldu. Söylemimizin altına çok güzelBurdurşivesiyle yazılmış uyarılar, teklifler ve talepler geldi. Ben çok teşekkür ediyorumBurdurhalkına önemsediği, ciddiye aldığı için ve bu kurallara uymaya devam ettiği için" ifadelerini kullandı.

        'VARA YOĞA GEZİP DURMAYALIM'

        Bilboardlarda yer alan ifadeler ise şöyle:

        "GadınBurdur'um

        Vara yoğa gezip durmayalım

        Bi evimizde oturalım gali

        Yine beraber oturceğimiz günleee gelcek

        Şimdilik evinizde oturagon

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa