Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için en lezzetli iftar menüleri! 18 Mayıs 2018 (yemek tarifleri)

        Ramazan ayında en çok araştırılan konulardan biri de iftar menüleri...Orucunuzu lezzetli bir iftar menüsüyle açmak istiyorsanız sizlere bir çorba, bir ana yemek ve bir tatlı tarifi hazırladık! İşte "Bugün ne pişirsem?" sorusuna yanıt arayanlar için özenle hazırlanmış iftar menüleri...

        MANTAR ÇORBASI MALZEMELER

        1 kilo mantar

        2 yemek kaşığı tereyağı

        5 kaşık un

        3 su bardağı süt

        1 tutam dereotu

        Tuz

        Su

        MANTAR ÇORBASI NASIL YAPILIR?

        Tencerenin dibine tereyağıkoyun. Eriyince un ekleyin ve kavurun. Unun rengi kahverengiye dönünce çok küçük doğranan mantarları tencereye bırakın. Soğuk suyu ve sütü tencereye ekleyin. Çorbayı kaynayana kadar karıştırın. İçerisine tuz ilave edin. Bir iki taşım kaynayınca ocaktan alın. Üzerine serpilen bir tutam dereotu ile servis edin. Mantar çorbanız hazır!

        ISPANAKLI LAZANYA MALZEMELER

        8 adet lazanya yaprağı

        Su

        ISPANAKLI LAZANYA İÇ HARCI İÇİN MALZEMELER

        Yarım kilo ıspanak

        2 adet orta boy soğan

        Ayçiçek yağı

        2 su bardağı ufalanmış beyaz peynir

        10-15 adet kültür mantarı

        Tuz

        Karabiber

        Pul biber

        BEŞAMEL İÇİN MALZEMELER

        2 yemek kaşığı un

        2 yemek kaşığı tereyağı

        2 su bardağı süt

        Tuz

        Karabiber

        ISPANAKLI LAZANYA NASIL YAPILIR?

        Soğanları jülyen doğrayın. Mantarları ince doğrayın. Bir tavada ayçiçek yağını ısıtın. Önce soğanları ardından mantarları ekleyip, soteleyin. Ardından ıspanakları ince doğrayıp, tavaya ilave edin. Ispanaklar yumuşadıktan sonra tuz, karabiber ve pul biber ile tatlandırıp, hafif soğumaya bırakın.

        REKLAM

        BEŞAMEL SOS NASIL YAPILIR?

        Küçük bir sos tenceresinde tereyağını eritin. Unu ilave edip, kavurun. Kavrulan una, sütü ilave edip iyice karıştırın. Tuz, karabiber ve muskatla tatlandırın. Hafif akışkan bir kıvam olacak şekilde beşamel elde edin.

        Bir tencereye su ve tuz koyup, kaynamaya bırakın. Kaynayan suda lazanya yapraklarını ortalama 1 dakika haşlayıp kenara alın.

        Fırın tepsisine beşamelden 2 yemek kaşığı gezdirin. Üzerine lazanya yerleştirin. Ardından 2 yemek kaşığı beşamel, beyaz peynir ve hazırladığınız iç harçtan ilave edin. Tekrar lazanya yapraklarından koyup, beşamel ve iç harçtan koyun. Bütün malzemeler bitinceye kadar bu işlemi devam ettirin. En son koyduğunuz lazanya yaprağının üzerine beşamel ilave edin. Ardından rende kaşar peyniri serpin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. ıspanaklı lazanyanız hazır! Afiyet olsun...

        BUĞDAYLI CACIK

        2 su bardağı süzme yoğurt

        2 diş sarımsak

        Tuz

        1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday

        1 salatalık

        ÜZERİ İÇİN

        Zeytinyağı

        Kırmızı pul biber

        BUĞDAYLI CACIK NASIL YAPILIR?

        Süzme yoğurdu bir kasede ezdiğiniz sarımsak ve tuz ile hafif çırpın. Haşlanmış buğday ve küçük küp doğradığınız salatalığı ilave edip karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirip kırmızı pul biber serperek servis yapın. Buğdaylı cacık hazırlamak işte bu kadar kolay! Afiyet olsun...

        TİRAMİSU MALZEMELER

        1 su bardağı toz şeker

        4 adet yumurta

        6 tatlı kaşığı kahve

        200 gr mascarpone ya da labne peyniri

        Yarım paket krema

        1 su bardağı kakao

        1 paket kedi dili bisküvisi

        TİRAMİSU NASIL YAPILIR?

        Tiramisunun kreması için ilk olarak şekeri robottan geçirerek inceltin. Yumurtaların sarısını bir kaba alın. Üzerine rondodan geçirdiğiniz şekeri ekleyip ocakta benmari usulü şeker pürüssüz hale gelene kadar çırpın. Diğer tarafta kahveyi bir kaba koyup üzerine de su ekleyip karıştırın. Daha sonra bu kahveli sudan pişen yumurtalara 1 yemek kaşığı kadar ekleyin. Mascarpone peynirini başka bir kaba koyup çırpın. Üzerine kremayı ekleyip mikserle tekrar çırpın. Ardından yaptığınız yumurtalı karışımla bu karışımı birbirine ekleyip karıştırın. Servis için, kedi dili bisküvileri kahveli suda hafif ıslatıp tabağa dizin. Üzerine yaptığınız kremadan sürüp kakao serpin. Bu şekilde 3 kat yaparak servis edebilirsiniz. Tiramisu tatlınız hazır!

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa