Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bu enerji nereden geliyor? - İş-Yaşam Haberleri

        Borsada Yatırım programının bu haftaki konuğu Tacirler Yatırım Araştırma Direktörü Kadirhan Öztürk oldu. Enerji şirketlerinin geçmiş dönemde elde ettiği karların nedeninin ele alındığı programda geleceğe de ışık tutuldu. Enerji şirketlerinin başta FAVÖK, kar ve özkaynak marjları olmak üzere önemli bilanço kalemleri ve bu kalemlerden çıkarılan marjların değerlendirildiği programda enerji sektörü şirketlerinin hisse performansları da değerlendirildi.

        KARI NE SAĞLADI?

        Dünya ve Türkiye ekonomisindeki gelişmelerin enerji sektörüne şimdiye kadarki etkilerinin ele alındığı programda enerjide yılın üç çeyreğindeki görünüm detaylı bir şekilde incelenerek sektörün kar ve zarar rakamlarında ana etmenler tespit edilmeye çalışılıyor. Öztürk bu faktörlerin yılın geri kalanında şirketler açısından geçerli olup olmayacağına dair görüşlerini paylaşıyor.

        ENERJİ KAYNAKLARININ DURUMU NE?

        Yatırımcıların enerji hisseleri seçerken nelere dikkat etmesi gerektiği konusundaki fikirlerini açıklayan Öztürk, Türkiye'de temel enerji kaynaklarının durumu ile bu görünüm ile gelecekte nasıl bir yol izlenmesi gerektiğine dair değerlendirmelerde bulunuyor.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa