Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2018 Dünya Kupası Brezilya Brezilya Belçika maç sonucu ve özeti! Kupa Avrupa'ya gidiyor! Bir sürpriz daha! - 2018 Dünya Kupası Haberleri

        2018 Dünya Kupası'na şampiyonluk parolasıyla gelen Brezilya, çeyrek finalde karşılaştığı Belçika'ya 2-1 mağlup oldu ve turnuvaya veda etti! Belçika'yı yarı finale taşıyan goller Fernandinho (kendi kalesine) ve Kevin De Bruyne'den geldi. Brezilya'da farkı 1'e indiren Renato Augusto'nun golü ise yeterli olmadı.

        DÜNYA KUPASI HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BREZİLYA - BELÇİKA MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        Yüksek tempoda başlayan maçın ilk tehlikeli atağı, 8. dakikada Brezilya'dan geldi. Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Neymar'ın ceza alanına gönderdiği ortasında, ön direkte Miranda'dan seken topu önünde bulan Thiago Silva'nın vuruşunda top sol kale direğinden geri geldi. Aynı dakikada Belçika'nın geliştirdiği atakta Eden Hazard'ın vuruşunda savunmadan seken topu önüne bulan Nacer Chadli, topu ceza sahası dışından kaleye gönderdi ancak top auta çıktı.

        Belçika, 14. dakikada Fernandinho'nun kendi kalesine attığı golle maçta öne geçti. Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Nacer Chadli'nin ceza alanına gönderdiği ortasına ön direkte yükselen Lukaku, topu arkaya aşırdı, top daha sonra Fernandinho'ya çarparak yön değiştirdi ve Alisson Becker'in koruduğu kalede ağlarla buluştu.

        Brezilya, 1-0 geriye düştükten sonra rakip kale önünde baskı kurmaya çalıştı. 19. dakikada Philippe Coutinho'nun ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda Thibaut Courtois topa hakim olmayı başardı.

        26. dakikada Marcelo'nun ceza sahası dışında sol çaprazdan kaleye gönderdiği sert şutunda Thibaut Courtois yine gole izin vermedi.

        Brezilya, 31. dakikada gole bir kez daha yaklaştı: Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Willian'ın ceza alanına gönderdiği ortasında savunmadan seken topu önünde bulan Fernandinho'nun, ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top savunmadan geri geldi, devamında ise gülen taraf Belçika oldu.

        2018 DÜNYA KUPASI GRUPLARI VE PUAN DURUMU 2018 DÜNYA KUPASI FİKSTÜRÜ

        Belçika, 31. dakikada farkı ikiye çıkardı: Hızlı gelişen kontratakta savunmadan topu alan Romelu Lukaku ilerleyerek pasını Kevin De Bruyne'e aktardı. Kevin De Bruyne'ün Eden Hazard'ın açtığı boşluğu iyi değerlendirerek ceza sahasına girmeden sağ çaprazdan kaleye gönderdiği sert şutta top, uzak köşede ağlarla buluştu.

        Brezilya, bu golden 5 dakika sonra farkı 1'e indirmeye yaklaştı: Marcelo'nun sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Gabriel Jesus'un kafa vuruşunda top kalenin sağından auta çıktı.

        Brezilya, bu pozisyondan bir dakika sonra bir kez daha gole yaklaştı: Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Neymar'ın pasıyla topla buluşan Philippe Coutinho'nun, ceza sahası dışında sol çaprazdan kaleye gönderdiği sert şutunda Thibaut Courtois topu kornere çeldi.

        Mücadelenin ilk yarısında başka gol olmadı ve Belçika, 45 dakika sonunda soyunma odasına 2-0 önde gitti.

        Brezilya, 56. dakikada penaltı bkeledi! Topla ceza sahasının içinde buluşan Gabriel Jesus, Vincent Kompany'yi çalımladıktan sonra çizgi üzerinde yerde kaldı. Hakem bu pozisyon sonrasında VAR uygulamasına başvurdu. Milorad Razic, VAR sonrasında pozisyonun penaltı olmadığına karar verdi.

        Belçika, 62. dakikada farkı az kalsın 3'e çıkarıyordu: Hızlı gelişen atakta Romelu Lukaku, topu Kevin De Bruyne'e bıraktı. Yıldız futbolcunun ara pasıyla topla buluşan Eden Hazard'ın ceza alanında sol çaprazdan kaleye gönderdiği sert şutunda top uzak kale direği dibinden az farkla auta gitti.

        Aynı dakikada gelişen Brezilya atağında Douglas Costa'nın ceza alanında sağ çaprazdan kaleye gönderdiği şutunda Thibaut Courtois topu uzaklaştırmayı başardı.

        71. dakikada orta sahayı topla geçen Neymar, Meunier'in faulüyle yerde kaldı. Belçikalı futbolcu bu pozisyon sonrasında sarı kart gördü ve cezalı duruma düştü.

        Brezilya, 76. dakikada farkı 1'e indirdi ve umutlandı! Philippe Coutinho'nun sol kanattan ceza alanına gönderdiği güzel ortaya iyi yükselen Renato Augusto, yaptığı kafa vuruşuyla skoru 2-1'e getiren golü attı.

        Brezilya, 81. dakikada bir kez daha gole yaklaştı. Gelişen atakta ceza sahasının hemen dışından topla buluşan Renato Augusto'nun şutunda top az farkla dışarı çıktı.

        Brezilya, 84. dakikada net bir pozisyondan yararlanamadı! Topla ceza sahası dışında buluşan Neymar, Meunier'i çalımladıktan sonra topu altıpasa koşan Coutinho'ya bıraktı. Brezilyalı yıldız, yaptığı kötü vuruşla büyük bir fırsatı harcadı.

        90+3'üncü dakikada Neymar, harika bir şut çekti ve Courtois, topu kornere çeldi.

        Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Brezilya, Dünya Kupası'na çeyrek finalde veda etti. Belçika ise yarı finalde Fransa'nın rakibi oldu!

        MAÇ PROGRAMI

        7 Temmuz Cumartesi:

        17.00 İsveç-İngiltere (Samara Arena)

        21.00 Rusya-Hırvatistan (Fisht Stadı)

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa