Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Brexit oylaması öncesinde May hükümetine bir darbe daha!

        İngiltere Parlamentosu'nun alt kanadı olan Avam Kamarası'nda Brexit anlaşmasına yönelik kritik bir oylama yapıldı.

        Yapılan oylamada Avam Kamarası, hükümetin Brexit anlaşmasıyla ilgili hazırlanan yasal tavsiyeyle ilgili olarak Parlamento'yu küçümsediğine hükmetti. Bu karar İngiltere tarihinde bir ilk olarak kayıtlara geçti.

        Muhalefet partilerinin hazırladığı önerge, 293'e karşı 311 oyla kabul edildi. May hükümetini dışarıdan destekleyen Kuzey İrlanda'nın aşırı sağ ve İngiltere ile birlik yanlısı olan Demokratik Birlik Partisi'nin (DUP) 10 milletvekilinin oylamada muhalefet ile hareket ettiği belirtiliyor.

        AÇIKLAMANIN ULUSAL ÇIKARLARLARA ZARAR VERECEĞİ İDDİASI

        Geçtiğimiz ay Hukuk İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Geoffrey Cox, Brexit anlaşmasıyla ilgili hazırlanan 'yasal tavsiyenin' açıklanması taleplerini reddetmiş ve tavsiye metninin tamamının açıklanmasının İngiltere'nin ulusal çıkarlarına zarar vereceğini öne sürmüştü.

        REKLAM

        Avam Kamarası'nda alınan bu kararın ardından İngiliz hükümeti, Brexit anlaşmasıyla ilgili olarak hazırlanan yasal tavsiyenin tamamını açıklayacak.

        "MAY HÜKÜMETİ'NİN ANLAŞMAYI GEÇİRME İHTİMALİ ÇOK DÜŞÜK"

        Bu sonuç, 11 Aralık'ta oylamaya sunulacak Brexit Anlaşmasının kaderine ilişkin önemli bir gösterge olarak kabul ediliyor. Siyasi gözlemciler, May hükümetinin anlaşmayı Parlamento'dan geçirme ihtimalinin çok düşük olduğunu belirtiyor.

        Parlamento İmtiyaz İnceleme Komitesi şimdi hangi hükümet üyelerinin "Parlamento'yu küçümsediği" konusunda karar verecek ve suçlu bulunanlara verilecek cezaları açıklayacak.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa