Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Brent petrolün varili 77,44 dolardan işlem görüyor - Enerji Haberleri

        İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dün katıldığı bir toplantıda, ABD'nin yaptırımlarına rağmen petrol üretimine ve ihracatına devam edeceklerini belirtti.

        Yaptırımlara karşın petrokimya projelerinin hayata geçirildiğini aktaran Ruhani, İran'ın ekonomik ve psikolojik savaşla karşı karşıya olduğunu kaydederek, "Bu savaşın ön cephesinde ekonominin yükünü omuzlayan petrol, gaz ve petrokimya sektörleri var. Düşman bize yaptırım uygulamak istediğinde bu sektörlere el uzatıyor." ifadelerini kullandı.

        Uzmanlar, ABD’nin Meksika Körfezi'ndeki fırtınanın, bölgedeki petrol üretimine beklenenden az etkilemesiyle petrol fiyatlarının gerilediğini ve bu süreçte ayrıca güçlenen dolar kurunun da etkisinin bulunduğunu kaydetti.

        Ayrıca uzmanlar, İran’a uygulanacak yaptırımların arz üzerindeki psikolojik etkisiyle fiyatların gelecek dönemde de fazlaca düşmeyeceğini öngörüyor.

        Brent petrolde, teknik olarak 77,86 ile 78,03 dolar aralığının direnç, 77,52 ile 77,69 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa