Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Brent petrolde düşüş yüzde 5'e ulaştı - Enerji Haberleri

        OPEC'in 175'inci olağan toplantısı başladı. Petrol fiyatlarının son haftalarda 80 dolardan 60 dolara inmesinin ardından OPEC ve OPEC dışı bazı ülkeler üretim kısıntısını müzakere etmek üzere Avusturya'nın başkenti Viyana'da OPEC genel merkezinde toplandı. OPEC üyesi 14 ülkenin petrol bakanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Ekim'den bu yana ham petrol fiyatlarını yüzde 30 düşüren arz fazlasını azaltmak için günlük 1-1.5 milyon varil üretim kısıntısı kararı alması bekleniyor. OPEC ülkeleri yarın da örgüte üye olmayan dünyanın başlıca üreticilerinden Rusya toplanarak petrol arzını ele alacak. Yatırımcılar OPEC ve Rusya'nın üretim kısıntısı üzerinde anlaşma sağlayacağını tahmin ediyorlar.

        Khalid al-Falih gazetecilere yaptığı açıklamada günlük 1 milyon varillik üretim kısıntısının yeterli olacağını söyledi. Al-Falih "Henüz bir anlaşma yok, Rusya hala seçenekleri değerlendiriyor. Anlaşma olsa da olmasa da sonuçlarına hazırız. Tüm ülkeler yükü eşit biçimde paylaşmalı..Petrol fiyat seviyesiyle ilgili ABD ile görüşmedik."dedi.

        Petrol, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ınhafta sonu petrol piyasasını yönetmeye yönelik anlaşmayı 2019 yılına uzatma konusunda mutabık kalmasının ardından geçen ayki kayıplarının bir kısmını geri almıştı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa