Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Borsa Borsa günü düşüşle tamamladı - Borsa Haberleri

        BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 3.155,70 puan azalırken, toplam işlem hacmi 11,3 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 4,08, holding endeksi yüzde 1,43 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 3,60 ile finans kiralama, faktoring, en fazla gerileyen ise yüzde 8,82 ile iletişim oldu.

        Güne yükselişle başlayan ve 95.245,00 puana kadar çıkan BIST 100 endeksi, dünya borsalarındaki negatif seyrin etkisiyle düşüşe geçerek 90.000 sınırına kadar geriledi.

        Analistler, yarın yurt içinde sanayi üretim endeksi, yurt dışında da Avro Bölgesi dış ticaret dengesi ve ABD'de konut başlangıçları verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 95.500 puanın direnç, 88.500 seviyesinin destek konumuna geldiğini kaydetti.

        AA Finans'ın gerçekleştirdiği ankete göre ekonomistler, arındırılmamış sanayi üretim endeksinin haziranda bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,4 artmasını bekliyor.

        Haziranda takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin yıllık bazda yüzde 4,7 artacağı, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin ise aylık bazda yüzde 0,9 gerileyeceği tahmin ediliyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa