Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Boğaziçi Film Festivali’nde yarışacak filmler belli oldu

        26 Ekim’de başlayacak 6. Boğaziçi Film Festivali’nin ulusal yarışma filmleri ve jürileri açıklandı, Başkanlığını usta yönetmen Serdar Akar’ın yapacağı ve oyuncu Begüm Birgören, yönetmen Andaç Haznedaroğlu, senarist Ercan Mehmet Erdem ve görüntü yönetmeni Mehmet Aksın’dan oluşan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi’nin seçeceği bir film, 100.000 TL değerindeki Büyük Ödül’e ulaşırken, festivalin ulusal kısa kurmaca ve belgesel film yarışmalarında 18 film toplam 50.000 TL değerindeki ödüller için yarışacak.

        Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla ve Kurumsal İş Ortağı TRT, Global İletişim Ortağı Anadolu Ajansı, İletişim Ortağı TV+ ile Kurumsal İletişim Ortağı TürkMedya’nın destekleriyle düzenlenecek

        6. Boğaziçi Film Festivali, 26 Ekim’de başlıyor. 3 Kasım’a dek sürecek festival bu yıl da Türkiye ve dünya sinemasının en yeni örneklerini İstanbullu sinemaseverlerle buluşturacak.

        REKLAM

        Festivalde bu yıl 10 film jüri karşısına çıkacak ve Banu Sıvacı’nın “Güvercin”, Burak Çevik’in “Tuzdan Kaide”, Cafer Özgül’ün “Sükut Evi”, Mahmut Fazıl Coşkun’un “Anons”, Murat Düzgünoğlu’nun “Halef”, Özkan Çelik’in “Babamın Kemikleri”, Ramin Matin’in “Son Çıkış”, Sefa Öztürk Çolak’ın “Güven”, Semir Aslanyürek’in “Kaos” ve Vuslat Saraçoğlu’nun “Borç” adlı filmleri yarışacak.

        Cafer Özgül’ün “Sükut Evi” adlı filmi dünya prömiyerini festival kapsamında yaparken, Ramin Matin’in Tokyo Uluslararası Film Festivali’nde dünya prömiyerini yaptığı filmi “Son Çıkış”, Türkiye’de ilk kez Boğaziçi Film Festivali’nde gösterilecek.

        Kısacılara Ahmet Uluçay anısına ödül

        Boğaziçi Film Festivali’nin kısa film yarışmasında kurmaca dalında 10, belgesel dalında ise 8 film yarışacak. Kurmaca dalında bir film 10.000 TL değerindeki En İyi Ulusal Kısa Kurmaca Film Ödülü’nü, belgesel dalında bir film de yine 10.000 TL değerindeki En İyi Ulusal Kısa Belgesel Ödülü’nü kazanacak. Ayrıca festivalde yarışan kısa filmlerden birine de 25.000 TL değerindeki Ahmet Uluçay Büyük Ödülü, bir filme de 5.000 TL para ödüllü İstanbul Medya Akademisi Genç Yetenek Ödülü verilecek.

        Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi tarafından düzenlenen 6. Boğaziçi Film Festivali, bu yıl 26 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek ve gösterimler Atlas, Beyoğlu ve Kadıköy sinemalarında yapılacak. Festival biletleri ise mobilet.com’da satışa sunulacak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa