Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Bmw 3 Serisi dünya lasmanını Paris Otomobil Fuarı'nda gerçekleştirecek - Otomobil Haberleri
        .png
        .png

        BMW'nin ikonik orta sınıf sedan modeli 3 Serisi, yeni nesli ile ilk kez Paris Otomobil Fuarı'nda otomobil severlerin karşısına çıkacak. Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın haberine göre, haftaya kapılarını açacak fuarda dünya lansmanını gerçekleştireceği açıklanan yeni otomobil, yerini aldığı modele göre önemli ilerlemeler kaydetmiş durumda. Şimdi gelin, resmi tanıtımına günler kala yeni 3 Serisi'nde bizleri neler bekliyor birlikte bakalım.

        Yeni 3 Serisi'nin teknik özelliklerinden başlayacak olursak, ağırlık dağılımı yüzde 50/50 olan otomobilin, ağırlık merkezinin de bir önceki nesline göre 10 mm daha alçak olduğu belirtiliyor. Abileri 5 ve 7 Serileri ile aynı platformu paylaşan yeni 3 Serisi'nin, bu sayede ağırlıktan da 55 kilogram kadar tasarruf etti. Bu iki bilgi, yeni modelin kağıt üzerinden daha keskin bir sürüş vaad ederken daha az yakıt tüketeceği anlamına geliyor. Zaten Bmw'de bu iki gelişmeyi doğruluyor.

        REKLAM

        YAKIT TÜKETİMİ YÜZDE 5 DÜŞTÜ

        İlk neslinden beri sürüş odaklı bir yapıda olan 3 Serisi'nin artık geri bildirimi daha kuvvetli bir direksiyon sistemi sayesinde daha da keskin bir sürüş vaad ediyor. Yeni modelin tüm motor seçeneklerinde ZF imzalı 8 ileri otomatik şanzımanın sunulacağı bildirilirken, 6 ileri manuel şanzımanın akıbeti ise henüz netlik kazanmış değil. Bunun yanı sıra, şanzımanın elden geçirilen yapısının ise yakıt tüketimine yüzde 5 oranında katkı sağladığı öğrenildi.

        Yeni 3 Serisi'nin iç mekanına gelince, tasarımın 5 Serisi ve X3'tekine benzer bir yapıda karşımızaçıkması sürpriz olmayacaktır. Bunlar haricinde, 3 Serisi'ndeki en büyük ilerlemenin sürüş asistanı ve aktif güvenlik teknolojilerinde olacağı tahmin ediliyor. Zira en büyük iki rakibi Audi A4 ve Mercedes-Benz C-Sınıfı ile mücadeleye kaldığı yerden devam edebilmesi için, yeni 3 Serisi'nin yarı-otonom sürüş kapasitesine sahip olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa