Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bitlis sahur vakti! 2018 Bitlis'de ilk oruç saat kaçta?

        Bitlis’de sahur vakti saat kaçta? Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan, müslüman alemi tarafından bu gece karşılanacak. İlk orucun yarın tutulacağı Ramazan ayının ilk sahur vakti ne zaman? Bitlis’de sahur vakitleri nasıl olacak? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet sitesinden alınan bilgileye göre 2018 Bitlis sahur vakti...

        BİTLİS SAHUR VAKİTLERİ 2018

        Ramazan ayının ilk orucuna niyet bu gece edilecek. Diyanet’in resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 16 Mayıs Çarşamba Bitlis’de sahur vakti (imsak) 03:13 olarak görülüyor. Bitlis’de saat 03:13’de okunacak ezanla birlikte Ramazan’ın ilk orucuna niyet edilecek.

        BİTLİS BELEDİYESİ'NDEN RAMAZAN HAZIRLIĞI

        REKLAM

        İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Bitlis Belediyesi, ramazanda her akşam bin 500 kişiye iftar yemeği vermek için çalışmalarını tamamladı.

        Bitlis Belediyesi ve Kızılay işbirliğiyle Gökmeydan'da kurulan iftar çadırında vatandaşlara ramazan ayının manevi havası hissettirilecek, engelli, yaşlı ve evde yemek yapma imkanı olmayanlara sıcak yemek gönderilecek. Bitlis Valisi ve Belediye Başkanvekili İsmail Ustaoğlu, yaptığı açıklamada, başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu da günahlardan kurtuluş olan ramazan ayını, vatandaşın huzur ve güvenli şekilde geçirmesi için bir takım organizasyon yapacaklarını bildirdi. Belediye olarak ramazanda hem manevi iklimi yaşayacakları hem de birliğin, kardeşliğin toplumsal huzura katacağı o güzel ortamı yaşatmaya çalışacaklarını dile getiren Ustaoğlu, şunları kaydetti:"Kızılay ile işbirliği yaparak çadırlar kurduk. Her akşam bin 500 kişiye sıcak yemek vereceğiz. Bitlisli iş adamlarımız da buna gönüllü oldu. Onlarla gereken görüşmeleri yaptık. Bunun bir kısmını da evlere servis yapacağız. Çünkü evde engelli çocuğu ve kendisi engelli olan, evde yemek yapamayanlar var. Onlar da akşamları sıcak yemek götüreceğiz. Çocuk ve gençlere yönelik çeşitli organizasyonlarla da ramazan ayını güzel şekilde geçireceğiz."

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa