Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bitlis'in Güroymak ilçesinde Bitlis İl Özel İdaresine ait olan eski öğretmen evinin yüzde 51’lik hissesini 650 bin TL karşılığında Güroymak Belediyesi satın alarak yapılacak olan kent meydanın arsası ile birleştirildi.

        Güroymak Belediyesi tarafından satın alan bina yıkarak yapılacak kent meydanı alanıyla birleştirildikten sora çalışmalara başlanıldı. Öğretmen evinin alanını, Selahattin’i Eyyubi meydanıyla birleştireceklerini söyleyen Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, "Bu alanda Güroymak ilçemiz için kent meydanını yapım çalışmasına başladık. Kent meydanı görsel açısından güzel gözükmesi içinde, belediye binası, belediye dükkanları, PTT binası ile diğer kasap dükkanlarının giydirilmesini de yapacağız. Güroymak halkının ve ilçemize gelen ziyaretçilerin nefes alabileceği bir kent meydanı haline getireceğiz.

        Modern kentlerde, şehirlerle özdeşleşen meydanlar vardır. Çağdaş kentlerin meydanlarıyla ön plana çıktığını görüyoruz. Güroymak ilçemizde bu meydanla ön plana çıkacaktır ve Güroymak’la özdeşleşen bir meydan olacaktır. Proje çalışmasını bitirdik, yapım çalışmasına başladık. Kent meydanı projemizi en kısa zamanda bitirerek halkımızın hizmetine açacağız" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bitlis İlçeleri
        Tüm Bitlis Haberleri
         Bitlis

        Bitlis

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa