Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Kripto Para Bitcoin yükselişe geçti - Kripto Para Haberleri

        Bitcoin tepki alımları ve El Salvador'un kripto parayı resmi ödeme aracı olarak kabul etmesinin estirdiği olumlu rüzgarların etkisiyle dün başlayan yükselişini sürdürüyor.

        Bitcoin gece saatlerinde 37.500 dolara kadar yükseldi. Bu sabah ise 36.729 dolara geriledi, ardından 38.100 dolara çıktı. Bitcoin son 24 saatte yüzde 11 değer kazandı.

        Bitcoin salı günü 31.300 dolara kadar gerilemişti. Ancak yatırımcının bu düşüşü alım fırsatı olarak görmesiyle bu seviyeden yönünü yukarı çevirdi. El Salvador küçük bir ülke olsa da, Bitcoin'in ilk kez resmi bir para olarak kabul edilmesi fiyatlardaki yükselişi destekledi.

        Bunun yanında ABD tahvil getirilerindeki düşüş de kripto paralara talebi artırdı. Sabit getirili varlıklardaki gerileme yatırımcıları alternatif yatırım araçlarına yöneltiyor.

        ETHEREUM YÜZDE 2 YÜKSELDİ

        Bu öğlen piyasadaki yükselişe Bitcoin öncülük ediyor. Diğer kripto paralar henüz aynı sertlikte değer kazanmış değil.

        Ethereum son 24 saatte yüzde 3 yükselerek 2.580 doları gördü. Binance Coin'de yükseliş yüzde 4.2, Dogecoin'de ise yüzde 3.4'ü buldu.

        Son 24 saatte piyasa değeri bakımından ilk 100'de yer alan kripto paraların 87'si dolar bazında yükseliş kaydetti.

        BASEL KOMİTESİ'NDEN TAVSİYE KARARI

        Bu arada Basel Bankacılık Denetim Komitesi Bitcoin'le ilgili bir tavsiye kararı aldı. Buna göre komite, Bitcoin'i riskli varlık kabul etti ve yüzde 1250'ya kadar risk ağırlığı önerdi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa