Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Bitcoin kaç lira, kaç dolar? Kripto para birimi yine rekor kırdı - Teknoloji Haberleri

        Dünyanın en popüler dijital para birimi olan Bitcoin, bazı devletlerin soğuk duruşuna bazılarının ise üretim için çalışmalara başlamasıyla yeni bir rekor değere ulaştı.

        Kripto para biriminin değeri son 24 saat içinde en yüksek değer olarak 5.863 dolara yükseldi ancak şu saatlerde değeri 5.600 doların üzerinde seyrediyor. Bu değer, Bitcoin için yeni bir tarihi rekor olarak kayda geçti.

        13 Ekim itibarıyla Türk Lirası ile 1 Bitcoin almak için ödemeniz gereken meblağ 21 bin TL'nin de üzerine çıktı. Bu yükseliş nedeniyle iki gün önce 4.800 dolar seviyesindeki 1 BTC bugün 5.800 dolar seviyesinde dolaşarak yatırımcısına 1.000 dolar kazandırdı.Bu da Amerika'da Aralık ayında satışa çıkacak olan iPhone X'un bedeline denk geliyor.

        REKLAM

        Bitcoin'in yükselişini Teknoloji Yazarı Eylem Cülcüloğlu ile yaptığımız sosyal medya yayınında sizlere aktarmıştık. Cülcüloğlu'na göre yükseliş 6.000 dolara kadar sürebilir.

        Ne var ki daha sonra düşüş bekleyen teknoloji yazarı bu aşamada kripto para yatırımcılarının çok dikkatli olması gerektiğini belirtiyor.

        YAYINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa