Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİNGÖL'de, 2017 yılında Astsubay Mustafa Sefa Kök'ü şehit edilmesi ve bir güvenlik görevlisinin yaralanması olayının faili olan 'Yona Dersim' kod adlı Erol Ulacan adlı PKK'lı teröristin, 15 Ağustos'ta Adaklı ilçesinde hava destekli operasyonla etkisiz hale getirildiği belirtildi.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca 15 Ağustos 2018 tarihinde Adaklı ilçesi mülki sınırlarında düzenlenen hava harekatında etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü mensuplarından birisinin, 8 Eylül 2017 tarihinde Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Sefa Kök´ün şehit edilmesi ve 1 personelin yaralanması olayının faili olan sözde Çavreş Gücü sorumlusu 'Yona Dersim' kod adlı Erol Ulucan isimli terörist olduğu tespit edildiği belirtildi.

        ŞEHİDİN KIZI DÜNYAYA GELDİ

        Bingöl'ün Adaklı ilçesinde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralandıktan sonra kaldırıldığı Elazığ Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Mustafa Sefa Kök'ün (25) cenazesi memleketi Osmaniye'de gözyaşları arasında  toprağa verilmişti. Şehit olduğunda baba olmaya hazırlanan Jandarma Astsubay Çavuş Mustafa Sefa Kök'ün 8 aylık hamile eşi Yasemin Kök, yaklaşık bir ay sonra dünyaya gelen kızına Elif adını vermişti.  

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bingöl İlçeleri
        Tüm Bingöl Haberleri
         Bingöl

        Bingöl

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa