Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bingöl'ün Yedisu ilçesinde vatandaşlar, havaların yağışlı ve serin gitmesi nedeniyle Haziran'da soba yakarak ısınıyor.

        Bingöl dahil çevre iller için son bir aydır hemen hemen her gün meteoroloji sağanak yağış uyarısı yapıyor. Kış mevsiminde kar yağışı çok olmazken, son bir ayda her gün yağmur yağıyor. Bingöl'ün Yedisu ilçesinde de vatandaşlar Haziran ayına girilmesine rağmen ısınmak için soba yakmayı sürdürüyor.

        Haziran ayına rağmen evde soba yaktıklarını belirten İzzetin Ermiştekin, “Bu yıl havalar çok soğuk. Kışın kar pek yağmadı ama yaklaşık bir aydır durmadan yağmur yağıyor. Hava soğuk evde hala sobaları yakıyoruz. Ne olacak bilmiyoruz” dedi.

        Gün içinde 34 defa soba yaktıklarını belirten Yavuz Sünme ise, yağışlardan dolayı bahçelerini ekemediklerini söyledi. Sünme, “Kış aylarında kurduğumuz sobaları kaldıramadık. Günde 34 sefer soba doldurup yakıyorum. Hala kışlık kıyafetlerle dışarı çıkıyoruz. Sürekli olarak yağmur yağıyor. Bir aydan fazladır sürekli yağış var. Bahçe ekemedik bu yıl daha” diye konuştu.

        İlçede hemen hemen her evde her gün soba yanarken, meteoroloji de yağışların devam edeceğini bildirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bingöl İlçeleri
        Tüm Bingöl Haberleri
         Bingöl

        Bingöl

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa