Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Bin Zayid ile Tokayev'den telefon görüşmesi
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile ikili ilişkileri ele aldı.

        Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) resmi ajansı WAM'da yer alan habere göre Bin Zayid, Tokayev ile telefon görüşmesi yaptı.

        AA'nın haberine göre; ikili ilişkililerin masaya yatırıldığı görüşmede Bin Zayid, BAE'nin, Kazakistan'ın güven ve toplumsal barışının yanı sıra istikrarını koruyacak her türlü desteği vermeye hazır olduğunu vurguladı.

        BAE Veliaht Prensi, Kazak hükümeti ile halkının mevcut zorlu süreci aşma gücüne sahip olduklarını kaydetti. Tokayev ise Bin Zayid'in duruşu ve Kazakistan'a desteklerinden ötürü teşekkür etti.

        REKLAM

        KAZAKİSTAN'DAKİ OLAYLAR

        Kazakistan’ın batısında 2 Ocak'ta sıvılaştırılmış petrol gazına (LPG) yapılan zamlar ve ülkedeki sosyoekonomik durum kötüleştiği gerekçesiyle başlatılan gösteriler, ülkenin diğer kesimlerine yayıldı.

        Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, protestolardan sorumlu tuttuğu hükümetin istifasını kabul etti.

        Protestoların yayılması sonucu ülke genelinde olağanüstü hal ilan edildi. Göstericilerin kamu binalarını işgal etmesi ve silah kullanması sonucu Nur Sultan yönetimi, güvenlik güçlerine operasyon talimatı verdi.

        Olaylarda şimdiye kadar gözaltına alınan kişi sayısı 8 bine yaklaştı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa