Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bilecik'in Bozüyük ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü nedeni ile tören düzenlendi.

        Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başlarken saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Bakım Asteğmen Ayberk Yıldırım yaptı. Asteğmen Yıldırım, konuşmasında Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları olarak; her karışı şehit kanıyla sulanmış mukaddes vatan topraklarının savunulması uğruna hayatlarını feda etmeyi göze alarak, gazilik onuruna erişen kahramanların kıvanç gününü kutlamanın derin heyecanı içinde olduklarını ifade etti. Bakım Asteğmen Ayberk Yıldırım, bugünün aynı zamanda, üstün komutanlık dehası, cesaret ve kahramanlığın kadirşinas milletçe takdir edilişinin nişanesi olarak, TBMM tarafından ebedi Başkomutan Atatürk’e ‘Gazilik unvanı ve ‘Mareşal’ rütbesi verildiği günün yıl dönümü olduğunu anımsattı. Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:

        ''Sizler, kutsal vatan görevinizi hakkıyla yerine getirebilmek için, 2300 yıllık tarihin şerefli tanığı şanlı üniformanızı kanlarınızla taçlandırıp gazi unvanı alarak vatanın, milletin, bayrağın ve istiklalin ne denli paha biçilmez değerler olduğunu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kahraman mensuplarının bu ulvi değerleri yaşatmak uğruna neleri göze alabileceğini gösterdiniz. 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır' diyerek, bu toprakları vatanlaştıran atalarımızın emanetine sahip çıkmak için 'ölürsek şehit, kalırsak gazi' oluruz düşüncesiyle her türlü düşmana karşı kahramanca mücadele veren Türk askeri ve taşıdığı bu yüce ruh var olduğu müddetçe, bölünmez bütünlüğümüze ve milli birliğimize kast edenlerin kirli emelleri asla gerçekleşmeyecektir. Bağrından böylesi kahramanlar çıkaran bu asil milletin bir ferdi ve onun şanlı ordusu Türk Silahlı Kuvvetleri'nin mensupları olarak sizlerle gurur duyuyoruz' dedi.

        Programda Bozüyüklü Şehit Aileleri ve Gaziler adına konuşan Gazi Vedat Poyraz; "Türk vatanını ve Türk bayrağını korumak için cesaret ve feragat örneği göstererek hayatını ortaya koyan, şehitlik ve gazilik gibi dünyanın en büyük şerefi ile onurlanan kahraman vatan evlatlarını rahmet ve minnet ile andığımız bu günde, devletimizin ve milletimizin bu kutlu günü yalnızca gazilere ayırması bizi onurlandırmıştır. Türk Milleti tarih boyunca vatan ve hürriyet uğruna canı pahasına mücadelesine devam etmiştir. Bu uğurda nice vatan evladı ya şehit olmuştur ya da gazi, yüce Türk Milleti vatanını hedef alan her saldırıya cevap vermeyi bilmiştir. Dış güçlerin maşası haline gelen hainler; bunlar ister PKK bölücü terör örgütü olsun ister, 15 Temmuz'da halkımıza silah doğrultan FETO PDY olsun, Türk Milleti var olduğu sürece bu hainlere gereken cevap verilecek ve bu hainler ülkemizin bütünlüğünü ve varlığını asla bölemeyeceklerdir. Devletimiz ve güvenlik güçlerimiz tüm bu hainleri çok iyi biliyor ve bu hainlere gereken her şeyi yapacaklardır. Bu vesile ile şu an görevi başındaki güvenlik güçlerimize selamlarımızı yolluyor, bu gün bir başka tören ile gerçekleştireceğimiz derneğimizin açılış törenine tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

        Törende konuşmaların ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okunurken Bozüyük Halk Eğitim Merkezi Müzik Grubu tarafından da kahramanlık türküleri seslendirildi. Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından Bozüyük Belediye Başkanlığı tarafından protokol, şehit ve gazi ailelerine yemek verildi.

        Cumhuriyet meydanında gerçekleştirilen törene Kaymakam Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Yzb. Murat Günhan, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Aktay ile birlikte sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bilecik İlçeleri
        Tüm Bilecik Haberleri
         Bilecik

        Bilecik

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa