Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kurban Bayramı tatilinde kazaları en aza indirmek amacıyla hayata geçirilen "Hatalı sürücüye kırmızı düdük" kampanyası tüm Türkiye'de olduğu gibi Bilecik'in Bozüyük ilçesinde de başlatıldı.

        İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı iş birliğiyle başlatılan "Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesi kapsamında, trafik ekipleri hal kavşağında uygulama yaptı.

        İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner'in bizzat katıldığı uygulamada araçlardaki çocuklara düdük ve broşür dağıtıldı. Emniyet Müdürü Güner, kampanya hakkında ailelere bilgi verdi, çocuk polislere görevlerini anlattı.

        Gerçekleştirilen uygulama ile ilgili olarak İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner "Türkiye genelinde trafik kazalarını en aza indirmek için yapılan çalışmalar kapsamında 'Bu bayramda bende trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük' kampanyası başlatıldı.

        Kampanya doğrultusunda bugün ilçemizde yaptığımız uygulamayla araç içerisinde bulunan çocukları ailenin trafik polisi ilan ettik. Aileleri kampanya hakkında bilgilendirdik. Çocuklara ise görevlerini anlattık. Sürücülerin trafik kurallarına uymadıkları anda verdiğimiz kırmızı düdükleri kullanmalarını söyledik. Bu kampanyayla birlikte çocuklarımızın trafik konusunda bilinçlenmelerini sağlıyoruz. Biz bayram tedbirlerimizi aldık. Her zaman olduğu gibi bayram süresince de kazaları en aza indirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

        Şehir Merkezinde yapılan uygulamanın ardından, şehirler arası otobüs terminaline geçen Emniyet Müdürlüğü ekipleri otobüsler ile yolculuk yapan vatandaşlara da uygulama kapsamında gerekli uyarılarda bulunarak, özellikle otobüs şoförlerinin ve görevlilerin kurallar konusunda dikkatli ve duyarlı olmalarını istedi. Uygulama kapsamında özellikle çocuklar ile trafik ekipleri arasında renkli görüntüler ortaya çıkarken, vatandaşlar uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

        Ayrıca İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri de polis ekiplerinin şehirler arası otobüs terminalinde ki uygulamasına katılarak destek verdiler.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bilecik İlçeleri
        Tüm Bilecik Haberleri
         Bilecik

        Bilecik

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa