Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından Kurban Bayramına hazırlık çalışmaları kapsamında kurbanlık hayvan kesim yerlerinde denetim gerçekleştirildi.

        İl genelinde kurban kesimi yapılacak alanlarda denetim gerçekleştiren Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından birçok başlıkta incelemeler yapıldı. Hayvan sahipleri ve işletmecilere çeşitli bilgilendirme ve uyarıların yapıldığı denetimler hakkında bilgi veren Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı, Bilecik Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramına hazırlık çalışmaları kapsamında denetimler yaptıklarını kaydetti. Vatandaşların daha sağlıklı ve kaliteli bir hizmet alması amacıyla denetimlerin gerçekleştirildiğini ifade eden Avcı, “Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak ilimiz genelindeki hayvan kesim yerlerinde denetimler gerçekleştiriyoruz. Çok önem verdiğimiz bu denetimler ile vatandaşlarımızın sağlıklı bir Kurban Bayramı geçirmesini amaçlıyoruz. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yetkililer de Kurban Bayramı denetimleri kapsamında bu tür çalışmaları gerçekleştiriyorlar. Bizler de Bilecik Belediyesi olarak denetimlerde hayvanların yetiştirildiği ortamın şartları, temizlik durumu ve diğer alanlardaki başlıklarda kontroller gerçekleştiriyoruz. İl Müftülüğümüze gelen dilekçeler ışığında söz konusu bu yerlerde kurbanlık hayvanlarının kesim sonrası kanının saklanması ve depolanması gibi konular başta olmak üzere birçok noktayı göz önünde bulundurarak, denetimler gerçekleştiriyoruz. Denetimlerde ayrıca çiftlik sahiplerine çeşitli bilgiler vermekle birlikte gerektiğinde çeşitli uyarılarda da bulunuyoruz. İncelemelerde bulunduğumuz iş yeri ve kasaplardaki hijyen şartları ile suyun olup olmadığı konularını da denetliyoruz. Denetimlerimizde ayrıca kurban kesim işinin ehil kişiler tarafından yapılması uyarısında bulunuyoruz. Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden almış olduğumuz bilgilendirme afişlerini denetimlerimizde dağıtıyoruz ve Halk Eğitim Merkezi'nden diplomalı kasaplar tarafından bu işin yapılmasını belirtiyoruz'' dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bilecik İlçeleri
        Tüm Bilecik Haberleri
         Bilecik

        Bilecik

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa