Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bilecik Belediyesi tarafından Kurban Bayramı çalışmaları kapsamında, kurbanlık hayvan satış yerlerinin çalışmaları tamamlanarak, vatandaşların hizmetine sunulmaya başladı.

        Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kurban satış alanlarında gerçekleştirilen çalışma ile kurbanlık hayvanlar için parsel alanları oluşturuldu. Gerçekleştirilen çalışma ile vatandaşlar, TOKİ girişindeki Yükselen Türkiye Anıtı yanındaki alanda kurbanlık hayvan alım ve satım hizmetini alabilecek. Konu hakkında açıklama yapan Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürü Erdem Tetik, “Bilecik Belediyesi olarak, Kurban Bayramı'na ilişkin çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü işbirliğinde, kurbanlık hayvan alım ve satım alanındaki çalışmalarımızı tamamladık. Buradan hizmet almak isteyen hayvan sahiplerimiz, önümüzdeki hafta içi itibariyle Bilecik Belediyesi tahsilat servisinde gerekli işlem ve ödemeleri yaptıktan sonra kendisi için ayrılan alanda gerekli çalışmaları yapıp, koyunlarını satışa çıkarabilir. Belediye olarak gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ile vatandaşlarımızın buradan en güzel ve en sağlıklı hizmeti alması amacıyla tüm çalışmaları yerine getiriyoruz. Hayvan satış alanında vatandaşımız ve esnafımız için su, lavabo ve benzeri ihtiyaçların karşılanacağı alanlar yeterli biçimde oluşturuldu” ifadelerini kullandı.

        “Pazar alanında bütün hayvanların sağlık ve diğer alanlardaki kontrolleri yapılacak”

        Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı ise, kurban satış alanları ve yaptıkları çalışmalar hakkında verdiği bilgide Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından pazar alanındaki bütün kontrollerin gerçekleştirileceğini belirterek, “Bütün hemşerilerimizin kurban ibadetini en iyi şekilde yapmaları amacıyla gerekli tüm çalışmaları yapıyoruz. Buradaki çalışmalarımız kapsamında getirilen bütün hayvanların, sağlık kontrolleri başta olmak üzere diğer bütün denetimlerini en iyi şekilde gerçekleştirilecek. Ayrıca kurbanlık için getirilen hayvanların gebelik testini de yaparak, bu anlamda oluşabilecek sıkıntıların önüne geçmiş olacağız. Hayvan sahiplerinin bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz. Diğer yandan kulak küpesi olmayan hayvanlar ile kurban vasfı taşımayan hayvanların satış alanına konulması yasak olacak. Ayrıca Veteriner Hekim raporu olmayan dişi hayvanların da alana konulmasına izin vermeyeceğiz. Bunlara ek olarak Bilecik Belediyesi olarak kaçan kurbanlıklar ile ilgili oluşturduğumuz yakalama timi ile birlikte vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz. Bizler birim görevlileri olarak burada bulunarak, vatandaşlarımızın bütün talep ve isteklerini yerine getirmeye çalışacağız. Ayrıca vatandaşlarımızdan Kurban kesimine uygun olmayan davranışlardan da uzak durmalarını ve çevremizi temiz tutmalarını rica ediyoruz” şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bilecik İlçeleri
        Tüm Bilecik Haberleri
         Bilecik

        Bilecik

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa