Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bilecik Valisi Tahir Büyükakın başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Bilecik İl Özel Idaresi'nde gerçekleştirildi.

        İlçe kaymakamları, bölge ve il müdürleri, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldığı toplantıda ilk olarak Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, katılımcılara bilgi verdi. Taş, “2017 yılında başlamış olan ve halen devam eden bir kısmı tamamlanmış olan ve 2018 yılında başlamış olan projelerimiz var. Bunları kısaca aktarmak istiyorum. İlk olarak biliyorsunuz Türkiye Odalar Borsalar Birliği'nin üniversitemize yaptığı hibe ile gerçekleştirdiğimiz mühendislik laboratuarlı binamız vardı. Onun ihalesi ve yer teslimi 8 Nisan 2017'de yapılmıştı. 4 milyon 110 bin liralık bir proje bedeli bütçesi vardı. Bitiş tarihi 22 Şubat 2018'di. Binanın kabulü yapıldı, gerçekleşti. Bu güne kadar inşallah mühendislik fakültemizin inşaat mühendisliği ve makine mühendisliği birimleri ArGe çalışmalarını burada yürütecekler. Üniversitemiz H derslik blogu üniversite giriş kapısı ve arıtma tesisi yapım işi 05 Şubat 2018 tarihinde 57 milyon 911 bin TL bedelle sözleşme imzalandı. 7 Şubat 2018 tarihinde yer teslimi yapılan işin hafriyat çalışmaları bitirilmiş olup zemin iyileştirme kapsamında jet groud işlemi de bitmiştir. Bütün bloklar için grobetondan sonra lento şit işlemi yapılıp radye temel için beton döküldü. 9 Mart 2018 tarihinde ihalesi gerçekleştirilen Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Yeni Merkezi Araştırma Laboratuarı yapım işi 5 milyon 160 bin TL bedelle ihale edilmiş olup 10 Nisan 2018 tarihinde yer teslimi yapılarak, ivedilikle işe başlandı. Hafriyat çalışmaları ivedilikle bitirilen iş için çevre perdeleme işine geçilmiştir. Üst tabliye için de kolon demir hazırlıkları sürmektedir.

        “Yenişehir yol kavşağı 1 hafta içinde tamamlanacak”

        Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu da, Bilecik’in en büyük problemi olan Yenişehir yolu kavşağının 1 hafta içinde tamamlanacağını ifade ederek, “48,6 kilometrelik yolun 21 kilometresi tamamlandı. Kalan 21 kilometrelik yolun da yüzde 10’unu bu sene, yüzde 10’unu ise önümüzdeki sene yaparak yolu tamamlayacağız. Karayolları 14 Bölge Müdürlüğümüzün bizim toplamda 4 bin 721 kilometre yol ağı var. Sorumluk alanı içerisinde bulunan Bilecik ilinde toplam 457 kilometre yol ağımız bulunmakta. O 457 kilometre de 7 adet proje ile çalışmalarımız devam ediyor. Bu güne kadar 61 buçuk milyon TL olup gerçekleşme sağlandı. Osmaneli şehir geçişinin de aşımını 1520 gün içerisinde yapacağız. Gölpazarı Yenipazar yolu arasındaki çalışmalar en kısa sürede tamamlanacak. İşlerimizi yatırım programına alıyoruz. Onlar da bu yılsonunda bitecek. Emanet olarak Pazaryeri İnegöl 3 kilometrelik iyileştirme çalışmalarımız da devam ediyor” dedi.

        “2018 yılında yapılan küçük su işlerimiz var”

        Devlet Su İşleri Bölge Müdür Yardımcısı Oğuzhan Karabulut ise, 2018 yapılan küçük su işlerinin olduğunu ifade ederek, “Bilecik İnhisar Çaltı Göleti işimiz bitmek üzere. Merkezde bulunan Elmabahçe göletimizin de işlemleri devam ediyor. Yenipazar Yukarıçaylı göletimizin de çalışmalarına orman arazilerinden izin alamadığımız için henüz başlayamadık. Gölet sulama işlemlerimiz devam etmekte. Taşkın koruma göletlerimizden 10 tane mevcut. 15 tane de projemiz var. Onları da yakın zamanda bitireceğiz” dedi.

        “5 adet projeyle hizmetlere devam ediyoruz”

        İller Bankası Eskişehir Bölge Müdürü Murat Karaçam ise, koordinasyonu ilgilendirecek bir konularının olmadığını sadece 5 adet projeyle hizmetlere devam ettiklerini söyledi.

        “Kasım ayında devam eden projelerimiz bitecek”

        Vakıflar Bursa Bölge Müdür Yardımcısı Haşmet Kartoğlu ise, 7 tane projelerinin olduğunu iki projenin bittiğini, ikisinin hala devam ettiğini, Kasım ayında da devam eden projelerinin biteceğini ifade etti.

        “Yangınların çıkmaması için hazırlıklıyız”

        Orman Bursa Bölge Müdür Yardımcısı Fahri Sönmez ise, yangınların çıkmaması için ekip olarak hazırlıklı olduklarını ifade ederek, “Bölgelerimizde yangın ciddi bir problem. Yangınların önlenmesi için herkesten, belediyelerimizden ve tüm kurumlarımızdan gerekli destekleri bekliyoruz. Biz müdürlük ve ekip olarak hazırlıklıyız” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bilecik İlçeleri
        Tüm Bilecik Haberleri
         Bilecik

        Bilecik

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa