Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Tümosan Konyaspor Beşiktaş - Konyaspor maçı yazar yorumları - Tümosan Konyaspor Haberleri
        • 1

          ERMAN TOROĞLU

          Zaten Konya çok güçlü bir takım değil. Bir de Beşiktaş gibi bir takıma karşı on kişi oynarsa olacağı bu. Siyah-beyazlılar ne yaptılar, aldıkları her topu kendi aralarında gezdirdiler. Rakip de bir kişi eksik. Bir de gezdirdikleri o toplarla çok çabuk yön değiştirdiler. Soldan sağa ve sağdan sola çabuk toplar gidince Konya defansının balansı bozuldu ve fark geldi.

        • 2

          Aslında ikinci yarı oyunu Konya da bıraktı, Beşiktaş da bıraktı. Altmışıncı dakikada maçı seyrederken aklıma şu geldi; O dakikada hakemlere, futbolculara, teknik adamlara deseler ki; bu maç 3-0 doksan dakika oynanmış gibi bitsin, inanın bir kişi hayır demezdi. Çünkü 3-0'dan sonra seyredenlere de oynayanlara da müsabaka angarya haline geldi.

        • 3

          REHA KAPSAL

          Antalya'ya kaybettikten sonra siyah-beyazlılar'da Sergen Yalçın maçtan sonra önemli bir cümle kurmuştu, "Böyle oynayacaklarsa oyuncularla ilgili gelecek sene kimler gidecek, kimler kalacak önümüzdeki maçlara bakıp bu raporu yönetime vereceğim" demişti. Sanırım bu mesajı çok iyi alan oyuncular son iki maçta aldıkları 6 puan, oynadıkları oyun ve attıkları gollerle gösterdi.

        • 4

          Ve bunun devamında saha içi disiplini, enerjisi, kazanma arzusu hem de böyle pandemi döneminde seyircisiz maçlarda ve hatta ekonomik sıkıntılar da yaşayan Beşiktaş'ta en üste seviyeye çıkmasının en büyük nedeni oyuncuların Sergen Yalçın'ın söylediklerinde ne kadar ciddi olduğunu bildiklerindendi. Yerli ve yabancı oyuncuların performansı üst seviyeye çıkarak, bu sıkıntılı süreçte bile Beşiktaş'ta hem geriye kalan maçlar hem de önümüzdeki sene olumlu işlerin olacağının sinyalini verdiler.

        • 5

          BİLAL MEŞE

          Valla, Konyaspor on kişi kalmasaydı, yine değişen bir şey olmayacaktı. Elbette kapalı savunmaları bu oyunda açmak zordur. Ne var ki, Beşiktaş, tekniği yüksek oyuncu sayısı bir hayli fazla, kısa paslarla adamın başını döndürürler, kimi tutacağınızı şaşırırsınız!

        • 6

          Örneğin Burak Yılmaz’a sıkı markaj yaptınız, o kaçtı, siz kovaladınız, tamam. Ama adam golcü kardeşim golcü, yeter ki pozisyon bulsun. 40’da attığı bazuka gol tipik bir Burak Yılmaz klasiğiydi. Burak sadece golcü değil, ofansta sağa-sola deplasa oluyor, arkadaşlarına koridor açıyor, asistler yapıyor yetmez mi? Diaby sahne aldı, şık bir golle ilk yarının skorunu belirledi.

        • 7

          OKTAY DERELİOĞLU

          Burak'ın 35 yaşına geldiği unutulmamalı. Yönetim ne yapıp edip yeni sezonda onu yedekleyebilecek bir isim bulmalı. Bir parantez de Rıdvan için açmak lazım. Çok yürekli ve öz güveni yüksek. Maçların seyircisiz olması da onun için avantaj oluyor.

          Zamanla çok daha iyi olacaktır. Beşiktaş'ır iyi bir fikstürü var. Ligi ilk 3 sıra içinde bitirmesi hiç de sürpriz olmayacaktır.

        • 8

          GÜNTEKİN ONAY

          Sergen Hoca gerçekten de önemli bir iş yapıyor. Takımın en önemli oyuncularından birisi olan Ljajic yok. İki tane 19 yaşında çocuk ilk 11’de. Bazı oyuncuların sözleşme belirsizliği var. Kulüp finansal kriz ile boğuşuyor ve Sergen Yalçın ortaya böyle bir ürün çıkartmayı başarıyor. Bir büyük takımın nasıl oynaması gerektiğini hemen her hafta gösteren Beşiktaş, sakin, sabırlı ve ne yaptığını bilen bir takım görüntüsünde. Sergen Yalçın yönetiminde çıkılan maçlarda Galatasaray deplasmanı hariç oyun anlamında rakiplerine büyük üstünlük kuran siyah beyazlılar, dün de çok rahat bir oyun ortaya koydu.

        • 9

          1 gol 2 asist ile oynayan kaptan Burak Yılmaz maçın adamı olurken, hiç pas hatası yapmayan Elneny orta alanın organizatörüydü. Beşiktaş, Elneny’yi ne yapıp edip kadroda tutmalı. Dün akşam 2001 doğumlu Ersin ve Rıdvan da çok olumlu görüntüler ortaya koydu.

        • 10

          İLKER YASİN

          ‘Dünkü maçı Burak aldı, Hadziahmetovic verdi’ dersek doğru sözü söylemiş oluruz. Beşiktaş, pas yollarının kilit oyuncusu, takımın en kreatif ismi Ljajic’in sakatlanmasının sıkıntısını dün çok yaşamadı. Yüksek beklentiler futbolcuları strese sokar, baskı altında bırakır. Beşiktaş’ın 28 maçta topladığı puanlardan sonra Avrupa Ligi hesabı yapması, futbolcularda bırakın stres, hiçbir heyecan ve motivasyon yaratmamış. Ama düşme hattındaki Konyalı futbolcular maça büyük baskı altında çıktılar. Öyle ki 14.dakikada Hadziahmetovic’in sorumsuzca Lens’in bileğine basması ve gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bırakması bu baskının sonucu. Zaten Konya için maç o anda bitti. Tüm direnme gücü kırıldı.

        • 11

          Beşiktaş'ta emektarlar; Burak, Gökhan ve Atiba dışında yüksek konsantrasyonla oynayan hedef odaklı oyuncu yok. Kaleci Ersin ve sol bek Rıdvan giydikleri formayı çıkarmamanın hesabını yaparak takıma katkı veriyor. Burak son 5 maçta 5 gol imza atarken takımına liderlik etmede, geriye gelip top alarak kendine dripling alanı yaratmada ve ekibini öne taşımada son derece başarılı. Ayrıca attığı gol dışında geçen haftaki 2 asistine bu hafta da Diaby ve Lens’i de ekleyerek toplamda 7 asiste ulaştı.

        • 12

          DENİZ ÇOBAN

          Maçın 15. dakikasında Hadziahmetovic’in Lens’e faulüne hakem sarı çıkarttı. Doğru bir VAR müdahalesi ile kartın rengi kırmızıya döndü. Konyasporlu oyuncunun rakibine müdahalesi yaralayıcıydı. Kramponunun vidalarıyla, rakibinin bilekten daha üst bölgesine acımasız bir darbede bulunmuştu. Hakemlerin kırmızı kart değerlendirmesi çok yerindeydi.

        • 13

          Hakemler, Hadziahmetovic’in kartının renginde ne kadar haklı ise 33. dakikadaki Vida-Milosevic mücadelesindeki kartın renginde bir o kadar haksızdılar. Vida geriden hız alarak, kramponun vidaları rakibe dönük, Milosevic’in bileğinden daha üst bölgeye yaralayıcı bir darbede bulundu. Her ne kadar Vida topla oynamış olsa bile bu rakibe yönelik acımasız darbeyi hoş görmemize yetmez. Bu dakikada Vida kırmızı kart görmeliydi.

        • 14

          30 ve 35. dakikalarda Burak penaltı bekledi. Kendisine yapılan küçük temasları kullanarak kendisini abartılı şekilde yere bıraktığı fikrindeyim. Bu pozisyonlardaki hakemin devam kararlarına katılıyorum.

        • 15
        • 16
        • 17
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa