Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Aykut Kocaman'a cevap verdi! - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Vodafone Park’ta düzenlenen sponsorluk anlaşmasının imza töreninde açıklamalarda bulundu.

        Orman'ın açıklamaları şu şekilde:

        "QUARESMA'NIN YAPTIĞINI TASVİP ETMİYORUM"

        ''Olaya iki pencereden bakmak lazım. Quaresma'nın yaptığını tasvip etmiyorum ve bu durum ilk defa da olmadı. Quaresma bu durumla alakalı tecrübeli bir oyuncu ve böyle bir hata yapmaması lazım. Netice itibarıyla gazetelerde de okudum. Quaresma bu duruma yeltenmemiş olsaydı şu anda bunları konuşmuyor olacaktık. 'Oyuncumuz bir şey yapmamıştır' gibi bir şey söylemiyoruz. Quaresma'nın bu durumların oluşmasına izin vermemesi lazım. Bu bir özeleştiridir."

        "KOLLANAN BEŞİKTAŞ' DİYE BİR DURUM ÇIKTI"

        İkinci durum ise kurullarla alakalı şeyler. Cezalar açıklanmadan önce yapıcı olarak kendi fikirlerimizi ifade ettik. Taraftarlarımız bize 'Beşiktaş'ın haklarını korumuyorsunuz' diyor. Ben bu işlere alıştım. Sezon başında başladık. Herkes 'kibirli Beşiktaş' dedi ama onlardan şimdi ses seda yok. O dönemlerde öyle bir algı yaratılmaya başlandı. Şu anda öyle bir şey hiç konuşulmuyor. Sonrasında 'kollanan Beşiktaş' diye bir durum ortaya çıktı. Beşiktaş hangi zamanda kollandı ki şimdi kollanacak? Beşiktaş'ı yönetenlerden futbolculara, teknik heyetten kulüpteki her bireye kimsenin böyle bir beklentisi olmaz. Böyle bir beklentide olan namerttir. Biz sadece adil kararlar verilmesini istiyorduk ama olmadı. Yapacak bir şey yok."

        "KONUŞUNCA CEZA ALIYORUZ"

        "Buradan büyük laflar etmenin anlamı yok. Konuşunca ben ceza alıyorum, hocam ceza alıyor ama değişen bir şey olmuyor. İlk maçı ceza sayesinde seyircisiz izledik. Quaresma'nın yerine geçen hafta Lens oynadı. Ben de Lens ile konuştuğumda ona da çok iyi oynadığını söyledim. Uyum süreci oldu ama artık o süreci geçtiğini düşünüyorum. Hocanın takdirine bağlı kimi oynatacağını bilmiyorum ama Lens'in çok önemli bir grafik sergileyeceğini ve katkı sağlayacağını düşünüyorum. Önümüze bakmak zorundayız. Kimseden medet ummadık. Haksızlıklar kamuoyunda söylenen şeyler, biz ekstradan bir şey söylemiyoruz. Biz iki sene evvel stadyumsuz şampiyon olduğumuzda da benzer kadrolar vardı ama şampiyon olduk. Geçen sene de benzer olaylarla karşı karşıya kaldık ama yine şampiyon olduk. Bu sene de ben bu takımın şampiyon olacağına kalben inanıyorum. Beşiktaş'a düşen de hep birlikte camia olarak kenetlenmek. Gençlerbirliği maçından itibaren de pozitif olarak takımın arkasında durmalıyız ve desteklemeliyiz. Şampiyonluk yolunda o maçı da kazanıp bir adım daha atma gayretinde olacağız."

        TARAFTARA ÇAĞRIDA BULUNDU

        "Çarşamba günü de burada Bayern Münih maçımız var. Orada şanssız bir maça başladık ama burada o maçı kırmak istiyoruz. Buradan taraftarlarımıza seslenmek istiyorum. O maçta herkes Beşiktaş'ı temsil ediyor. Gayet iyi ağırlayacağız. 11'e 11 ve büyük Beşiktaş taraftarının önünde oynadığımızda sonucun ne olacağını herkese göstereceğiz. O maçta da taraftarımızı stadı doldurmaya ve desteklemek için stadımıza davet ediyorum. Beşiktaş mutluluktan beslenen bir camia negatiften beslenen bir camia değiliz. Bizde mutlu yüzler vardır. Topluma iyilik ve güzellik sunmaya gayret ediyoruz."

        "FENERBAHÇE İLE POLEMİĞE GİRMEK İSTEMİYORUZ"

        "Rakiplerimizde bir seçim süreci var. İki rakibimizin de seçimleri var. Trabzon da seçime gidiyormuş. Kendi içlerindeki gerginlik bize yansıtılmaya çalışılıyor yoksa ikinci maçın sebebi o. Yoksa gergin olmayan bir maçta Galatasaray'la da Fenerbahçe ile de oynadığımızda oynanan futbolda büyük üstünlük içerisinde olduk. Fenerbahçe'yle alakalı bir şey söylemek istemiyorum. Fenerbahçe'yle artık ligde maçımız yok. Fenerbahçe artık bizim direkt rakibimiz değil. Sıralama olarak değil oynamak açısından direkt rakibimiz değil. Fenerbahçe ile polemiğe girmek istemiyoruz. Allah onların işlerini rasgetirsin. Şu anda Başakşehir ve Galatasaray ile oynayacağımız için onlara konsantreyiz. Ya direkt ya da medyadaki temsilcileriyle bazı polemiklere çekilmeye çalışılıyoruz. Bu demek değil ki; görmüyoruz, duymuyoruz ama kimseye prim yaptırmak istemiyorum. Beşiktaş'la maçları yok ama Beşiktaş maçları konuşuluyor. Beşiktaş'la alakalı basın üzerinden ve kalemşörler üzerinden gündem yaratmaya çalışıyorlar. Gazeteci objektiftir ve bilgi toplar. Bilgi neticesinde habercilik yapar. Maalesef sporumuzun en büyük problemi bu ama biz bu oyunlara gelmeyeceğiz. Taraftarımız da bu oyunlara gelmesin. Camia olarak kenetlenmiş vaziyetteyiz. Bizim derdimiz laf yapmak değil. Algılarla maç kazanılmaz. Siz algılarla bir şey yapmaya uğraşırsınız ama sahada top oynanıyor. Biz de sahaya çıkıp topumuzu oynayacağız."

        MUSTAFA ÖĞRETMENOĞLU YORUMU...

        "Tahkim üzerinde bir karar merci yok. Şu dakikadan sonra öyle oldu böyle oldu bilmem nedir demenin de bir faydası yok ama açıkça söylüyorum. Bu kurumları Beşiktaş karşısında önyargılı olarak görüyorum. Sıradaki maçımıza verilen hakemi tanımıyorum. Kimseyle de tanışıklığım yok. Mustafa Öğretmenoğlu genç bir arkadaşımız diye biliyorum. Maçı yönetmeden evvel bir şey söylemek büyük haksızlık olur. İyi niyetle bakmak zorundayız. Gördüğünü çalan bir hakem olacağına ümit ediyorum. İlk defa verilmiş olmasının arkasında bir şey aramak istemiyorum. Vodafone Park'ta da güzel bir ortamda iyi maç yönetmesini bekliyorum. Bunun dışında kötü niyetli bir beklentim yok. Oyuncularımız da hakeme yardımcı olmaya çalışacak. Hakemin de stadyumda işini yapacağını düşünüyorum. Maçı karıştırmak üzerine yapılacak hareketlerin önüne geçmesini umut ediyorum. Başka da bir şey söylemek istemiyorum."

        "BİZİM İŞİMİZ ŞAMPİYON OLMAK"

        "Tüm maçlarımızı kazanıp şampiyon olmak istiyoruz. Zaten fikstür de bunu söylüyor. Bunu ben söylemiyorum, tarafsız herkes en iyi kadronun bizde olduğunu söylüyor. Futbolun içinde her şey oluyor. Bayern Münih maçında olduğu gibi şanssızlıklar olabiliyor. Çok ileriyi düşünmek istemiyoruz. Taraftarımızla bütünleşmiş bir takımla maç maç giderek şampiyon olacağız. Beşiktaş taraftarını kimsenin galeyana getirmeye gücü yetmez. Beşiktaş taraftarı maça geldiği zaman takımı ve hocasının arkasında durur. Takımını galibiyet için destekler. Bizim işimiz şampiyon olmak.''

        MERTCAN ÇAM VE NEGREDO TRANSFERLERİNE İLİŞKİN...

        Orman, Gazete Habertürk Yazarı Atilla Türker'in gündeme getirdiği Alvaro Negredo ve Mertcan Çam'ın transferleriyle ilgili olarak şunları söyledi:

        "Negreo, KAP'a bildirilmiş, açık bir transferdir, fiyatı bellidir. Bununla ilgili olarak da menajerini çağırdım, açıklama yapılacak. Biz buraya gelirken 'Yedi yetimin hakkını koruyacağız, kimsenin hakkını yedirmeyeceğiz' diyerek geldik. Negredo'nun menajerini çağırdım. Açıklama yapılacak. Geldiğimiz nokta hep planlanmıştır, geldiğimde de söyledim. Bizim doğrularımız belli. Taraftarımız da bize güvenir."

        ''AYKUT KOCAMAN CAMİAMIZDA SEVDİĞİMİZ BİR HOCADIR''

        ''Fenerbahçe ile Akhisar maç yapıyor. Beşiktaş'ın orada ne işi var, neden konuşuluyor? Herkes işine baksın. Aykut hocanın babası bizim sevdiğimiz bir abimiz, Divan Kurulu üyemizdir. Çok da iyi Beşiktaşlıdır. Aykut Hoca da bizim camiamızda sevdiğimiz bir hocadır. Onun hakkında da kötü bir şey söylemek istemem. Bazen ben de sinirli olabiliyorum. Allah Fenerbahçe'nin işini rastgetirsin.''

        ''BEŞİKTAŞ GÜNDEMDE OLAN BİR KULÜP''

        ''Beşiktaş yükseliş trendinde olan bir takım. Her derbi kendi içinde önemlidir. Beşiktaş çok gündemde olan bir kulüp. Onun için Beşiktaş'a karşı ekstra motivasyon bir tek derbi maçlarında değil tüm maçlarda da olmalıdır. Baktığımız zaman Bursaspor ile oynadık çok motiveydiler. Konyaspor ile oynadık orada da durum benzer şekildeydi. Büyük kulüp olmanın durumu budur. Bundan rahatsızlığımız yok. Beşiktaş'nı kadrosu bu durumla mücadele edecek şekilde dizayn edilmiştir. Ortaya mazeret atmak değil kendi öz eleştirimizi yapmamız lazım. Beşiktaş büyük bir kulüp. Beşiktaş ile rekabet etmek için de tansiyon yüksek oluyor. Mücadelemizle bu sorunları aşacağız.''

        AVRUPA KUPALARINDA DEĞİŞEN SİSTEM ORMAN'DAN YORUM GELDİ!

        ''Futbolun marka değerini yükseltmezsek bu durumlarla karşılaşırız. Avrupa'da 6. büyük ligiz ama baktığımız zaman takımlar sıralamasında bu durumda değiliz. Buna zarar veren noktaları ortadan kaldırmalıyız. Benim konuşmalarımı farklı noktalara çekmeye çalışıyorlar. 2000 senesinde Galatasaray UEFA şampyionu olmuştu ve o günkü ortam itibarıyla Galatasaray'ı aşağı çekme savaşları oldu. O dönemle alakalı şunu söylüyorum; ''Keşke o takımlar da o seviyeye katkıda bulunup Türkiye'yi daha da yukarı atsaydı. Son 4 senede elde ettiğimiz başarılarla iyi şeyler yapma gayretindeyiz. Biz sahada birbirimizin rakibiyiz, düşman değiliz. Bu zihniyeti futbolda egemen kılmalıyız. Marka değeri ve izlenilebilirlik arttığı sürece ülke olarak daha da yukarı çıkacağız. Hep birlikte yukarı çıkmamız lazım. Daha yukarıda bir seviye yaratmamız lazım. Olaya pozitif taraftan bakacak olursak; Premier Lig'de lig bitti. Manchester City şampiyon oldu diyebiliriz. Almanya ve Fransa da aynı şekilde. İspanya da hemen hemen aynı merkezde... Avrupa'da rekabetin olduğu Mart'ın başında olmamıza rağmen Türkiye Süper Ligi... Bunu yeşertmemiz lazım. Bu rekabetin güzelliğini ortaya çıkarmamız lazım. Kavgayı değil mücadeleyi ortaya koymamız lazım. Hem futbol olarak yukarı çıkalım hem de marka değerimiz yukarı çıksın.''

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa