Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş, Adem Ljajic transferini açıkladı - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş, Torino'dan kiraladığıAdem Ljajic'in transferini resmen duyurdu. Siyah-beyazlılar, kapak fotoğrafına 27 yaşındaki Sırp oyuncunun fotoğrafını koydu. Görsel kısa süre içerisinde büyük ilgi çekti. Açıklamada, "Beşiktaş’a Hoş Geldin Adem Ljajic... Futbol Takımımız, Torino’dan orta saha oyuncusu Adem Ljajic’i kadrosuna kattı" denildi.

        ADEM LJAJIC KİMDİR?

        Beşiktaş, Bosna asıllı Sırp futbolcu Adem Ljajic'i satın alma opsiyonlu bir yıllığına kiralık olarak transfer etti. Siyah-beyazlılar, Ljajic'i Loris Karius'ta olduğu gibi Twitter üzerinden duyurdu. Peki Adem Ljajic nasıl bir futbolcu? Futbola ilk olarak 1998 yılında Josanica takımının altyapısında başlayan Ljajic, burada 7 sene top koşturdu ve 2005 yılında ülkesi Sırbistan'ın köklü kulübü olan Partizan'ın altyapısına transfer oldu. Ljajic, 2008 yılında gösterdiği performans sebebiyle as takıma yükseldi. Bu sayede profesyonel kariyerine başlayan Ljajic, iki sezon boyunca 38 maçta forma giyip 9 gol attı. Partizan formasıyla yıldızı parlayan Ljajic, 2010 yılında 6.8 milyon euro karşılığında Fiorentina'ya transfer oldu.

        Ljajic, Fiorentina'da üç sezon boyunca forma giydi ve bu süre içerisinde takımda ender futbolculardan biri oldu. Toplamda 78 maça çıkıp 15 kez topun filelere ulaşmasına öncü oldu. 2013 yılında 12 milyon euro karşılığında ligin bir başka güçlü ekibi Roma'ya transfer oldu.

        Ljajic, yeni takımı Roma ile ilk sezonunda 30 maça çıkıp 6 gol attı ve ikinci sezonunda 44 maçta sahne alıp 9 gol attı. 2015-16 sezonunda ise Inter'e kiralandı. Ljajic bir sezon sonra ise 9 milyon euro bedelle Torino'nun yolunu tuttu. Genç futbolcu, Torino'nun ardından bugün de Beşiktaş ile anlaşma imzaladı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa