Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bekçi katilinin ifadesi ortaya çıktı: "Bekçi olduğunu bilmiyordum" - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Olay, saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Silahlı kavga ihbarı üzerine bölgeye giden bekçiler Gökçen Koşal ve F.D. olaya müdahale etti. Bekçiler, kavgaya karışan ve silahları bulunduğu belirtilen Necip Sevil ile oğlu Yalçın Sevil’in evine gidip üzerlerindeki silahları almak istedi.

        DHA'nın haberine göre, dairenin kapısını kilitleyen Necip Sevil, tüfekleri kendisinin getireceğini söyleyip bekçilerin içeriye girmesine izin vermedi. Bekçiler kapıya açmaya çalıştığı sırada ise Sevil, kapının arkasından bekçilerin üzerine pompalı tüfekle ateş açtı. Bekçiler kanlar içinde yere yığılırken, ihbar üzerine bölgeye sağlık ve takviye polis ekipleri sevk edildi.

        Bekçilere hain saldırı: 1 şehit, 1 yaralı
        Haberi Görüntüle

        Sağlık ekipleri tarafından Tekirdağ Fehmin Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’ne kaldırılan bekçilerden Gökçen Koşal, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu. Ağır yaralı F.D.’nin ise tedavisine devam ediliyor.

        Şehit olan bekçi Gökçen Koşal

        ‘GELENLERİN BEKÇİ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM’

        Saldırının ardından gözaltına alınan Necip Sevil ve oğlu Yalçın Sevil, emniyete götürüldü. Yalçın Sevil'in yapılan kontrolünde 1.13 promil alkollü olduğu belirlendi. Kullandığı pompalı tüfek ruhsatsız olduğu belirlenen Yalçın Sevil, ifadesinde, gelenlerin bekçi olduğunu bilmediğini söylediği öğrenildi. Aynı şekilde zanlı Necip Sevil de ifadesinde, gelenlerin bekçi olduğunu bilmediğini öne sürdü.

        2 YIL ÖNCE MESLEĞE BAŞLAMIŞ

        Gittiği kavga olayında pompalı tüfekle açılan ateş sonucu şehit olan bekçi Gökçe Koşal’ın 2 yıl önce mesleğe başladığı belirtildi. Bekar olan Koşal için bugün İl Emniyet Müdürlüğü önünde cenaze töreni düzenlenecek ve son yolculuğuna uğurlanacak.

        GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

        Şehit bekçi Gökçen Koşal için de Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü´nde tören düzenlendi. Törene şehidin annesi Kamile, babası Hüseyin, kardeşi Gökçe, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Vali Aziz Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç ile çok sayıda vatandaş ve şehidin mesai arkadaşı katıldı.

        Törende şehidin annesi, babası ve kardeşi gözyaşları döktü. Oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanan anne Kamile Koşal, "Güzel yavrum, canım yavrum ben seni böyle mi bekleyecektim. Ben sana kıyamadım, canım yavrum" diye ağladı. Ayakta güçlükle duran baba Hüseyin Koşal da, "Mis kokulu oğlum, Gökçen´im, güzel evladım ben sensiz ne yapacağım" diye gözyaşları döktü. İstiklal Marşı´nın okunduğu sıra da anne asker selamı verdi.

        İl Müftüsü İsmail İpek tarafından okunan duanın ardından çarşı ve mahalle bekçisi Gökçen Koşal'ın naaşı, tören mangası ve silah arkadaşları tarafından omuzlarda taşınarak cenaze aracına götürüldü. Koşal, Rüstempaşa Camii´nde kılınan cenaze namazının ardından Eskişehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

        BABA TUTUKLANDI

        Bekçi Gökçen Koşal´ı şehit edip, F.D.´yi de ağır yaralayan Necip Sevil ile oğlu Yalçın Sevil savcılık sorgusunun ardından mahkemeye çıkarıldı. Bekçiye ateş açan Necip Sevil,, `Kasten adam öldürmeye teşebbüs´,´Kasten adam öldürme´ ve `Memura mukavemet´ suçlarından tutulandı, oğlu Yalçın Sevil ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa