Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Ali Hamza Pehlivan Merkez’e bağlı Ballıkaya Köyü’nde evini geleneksel mimari yapıya uygun şekilde restore edip eski ev eşyalarıyla donatan ve bahçesinde geçmişte kullanılan araç, gereç ve edevatları sergilemek suretiyle mekanını müze eve dönüştüren Ömer Haşlak’ı ziyaret ederek teşekkür belgesi verdi.

        Vali Pehlivan, yılların emeğiyle toplanan geleneksel tarım aletleri, eski eşyalar ve yöresel ürünlerden oluşan koleksiyonu ve evde yapılan restorasyon çalışmalarını inceledi.

        Vali Pehlivan, evinin altında kurduğu marangozhanede ürettiği dekoratif ürünlerle evinin iç ve dış görünümünü farklı bir çehreye kavuşturan Haşlak’a emek ve çabalarından ötürü teşekkür etti.

        Kültür ve turizmi geliştirmeye yönelik gayretlerin ve hayata geçirilen yatırımların bu gibi girişimlerle daha anlamlı hale geldiğini söyleyen Vali Pehlivan, Bayburt İlimizde bu anlamda güzel örnekler ortaya konulduğunu belirtti.

        Vali Pehlivan, “Ömer Haşlak kardeşimizin yaptığı gibi hemşerilerimizin bireysel gayretleriyle vücuda getirdiği bu ve benzeri çalışmalar bizleri memnun etmesinin yanı sıra ilimizde kültür ve turizm alanında yürütülen yatırım ve faaliyetlerin önemini ve değerini artırmaktadır. Bayburt ilimiz binlerce yıla dayanan gelenek ve göreneklerini yaşatma ve gelecek kuşaklara aktarma bağlamında devraldığı bu mirasa en güzel şekilde sahip çıkıyor. Bugün bunun en güzel örneklerinden birini ziyaret etmiş olduk. Bu vesileyle ilimizin kültürünün yaşatılıp, kuşaktan kuşağa aktarılması adına gösterdiği gayret ve özverili çalışmalarından dolayı Ömer Haşlak’a teşekkür ediyor, bu başarılı çalışmalarının artarak devamını diliyorum” dedi.

        Vali Pehlivan daha sonra köy içinde incelemelerde bulunarak ziyaretini sonlandırdı.

        Vali Ali Hamza Pehlivan’a ziyareti sırasında İl Özel İdare Genel Sekreteri Hayrettin Koçyiğit, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bekir Kurtoğlu, İşadamı Mustafa Haşlak, Ballıkaya Köyü Muhtarı Burhan Keleş ve vatandaşlar eşlik etti.

        “Vali Ali Hamza Pehlivan esnaflarla kahvaltıda bir araya geldi”

        Vali Pehlivan, Bayburt Valiliği himayesinde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Hoca Ahmet Yesevi Caddesi üzerindeki bir çay bahçesinde düzenlenen kahvaltıda esnaflarla bir araya geldi. Vali Pehlivan, esnaflarla hasbihal etti, çeşitli konularda bilgi ve görüş alışverişinde bulundu.

        Vali Pehlivan kahvaltı sonrası yaptığı açıklamada esnaflarımızla çeşitli vesilelerle bir arada olmaya gayret gösterdiklerini ve bir araya gelmekten de ziyadesiyle memnuniyet duyduklarını ifade etti.

        Davetine icabet eden esnaflara teşekkür eden Vali Pehlivan, “Fırsat buldukça esnaflarımızla, çiftçilerimizle, vatandaşlarımızla, hasılı toplumumuzun her kesimiyle bir araya gelmeye çalışıyoruz. Bu şehirde birlikte yaşıyoruz. Aynı havayı soluyor, aynı ekmeği paylaşıyoruz. Hepimiz Bayburt için çaba sarf ediyoruz. Dolayısıyla iyi günlerimizde de hüzünlü günlerimizde de bir arada olmak aynı şehirde birlik beraberlik içinde yapmamamızın bir gereğidir. Bu sofranın etrafında bizimle birlikte olduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

        Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Vali Pehlivan, “Birlik ve beraberlik içerisinde olunduğu, omuz omuza durulduğu sürece hem toplum hem de ülke olarak Allah’ın izniyle üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk yoktur. Bunu tarih boyunca rüştünü ispatlamış bir milletin mensubu olarak çok iyi biliyoruz. Bayburt’umuz da kadim bir yerleşim birimi. Geçmişten bugüne örfünü, adetini, gelenek ve göreneklerini yaşatan bir ilimiz. Böyle kadim bir ilde görev yapmak bizler için de bir gurur vesilesi. Bundan sonraki süreçte de inşallah sizlerle bir araya gelmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

        Vali Pehlivan, esnaflara hayırlı ve bereketli bol kazanç temenni ederek yaklaşan Kurban Bayramlarını tebrik etti.

        Kahvaltıya İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, Tarım ve Orman İL Müdürü Abdulkadir Karabulut, ŞEyhhayran Mahallesi Muhtarı Fuat Yıldız, Uzungazi Mahallesi Muhtarı Celal Fidan ile Hoca Ahmet Yesevi, Şair Zihni Taşhan ve Güzel caddelerinde faaliyet gösteren esnaflar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bayburt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bayburt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bayburt İlçeleri
        Tüm Bayburt Haberleri
         Bayburt

        Bayburt

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa