Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Ali Hamza Pehlivan kültürel alanda hayata geçirilen ve Bayburt’un en önemli kamu yatırımlarından biri olan Kültür Han inşaatında incelemelerde bulundu.

        Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Osmanlı hanlarından esinlenerek şehirdeki cazibe noktalarını artırmak amacıyla geliştirdiği Kültür Han projesinin inşa çalışmaları devam ediyor. Kaleardı (Halfikale) Mahallesi Dede Paşa Şehir Parkı yanında devam eden çalışmaları inceleyen Vali Pehlivan Özel İdare, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldı. Temeli açılıp fore kazık çalışmaları tamamlanan inşaat çalışmalarına yönelik olarak tespit ve değerlendirmelerde bulunan Vali Pehlivan’a incelemeleri sırasında İl Özel İdare Genel Sekreteri Hayrettin Koçyiğit, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Bekir Kurtoğlu ve yüklenici firma yetkilileri eşlik etti.

        Vali Ali Hamza Pehlivan daha sonra Aydıntepe İlçesi ile bağlı köylerden Çatıksu ve Pınargözü köylerinde ziyaret ve incelemelerde bulundu.

        Vali Pehlivan Bayburt’ta devam eden yatırımlar ve kamu hizmetleri hakkında yerinde tespitler yapmak ve vatandaşların ihtiyaç, talep ve önerilerini birebir dinlemek üzere gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Aydıntepe İlçesi ve bağlı köyleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

        Vali Pehlivan ziyaretleri öncesi İl MerkeziKonursu kara yolu ve Yeşil Yol kapsamındaki İncili Aydıntepe bağlantı yolunda incelemelerde bulundu. İncelemelerinin devamında Aydıntepe’de vatandaşlarla bir araya gelen Vali Pehlivan değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulunuldu. Vali Pehlivan Yeşil Yol projesi kapsamında devam eden çalışmaların tamamlanmasıyla bölgenin turizm potansiyelinin ortaya çıkacağını ve yatırımın önemli bir ekonomik getiri sağlayacağını söyledi. Proje kapsamında 6 kilometrelik kısmın asfalt çalışmalarının tamamlandığını bildiren Vali Pehlivan Temmuz ayında gerçekleştirilecek ihale ile 3’üncü etap çalışmalara başlanacağını ve toplamda 20 km sıcak karışımlı asfalt yol yapılacağını kaydetti.

        Vali Pehlivan, Aydıntepe Yer Altı Şehri için gelişim projeleri üzerinde çalışıldığını, yayla turizmi için Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı(KUDAKA)’ndan sağlanan mali kaynak ile doğal yapıya uygun içinde bungolov evler ve hobi bahçeleri bulunan örnek bir sosyal tesis inşa edileceğini belirtti.

        Vali Pehlivan ziyaret ve incelemeleri kapsamında son olarak Pınargözü Köyü’ne geçerek köy bağlantı yolunun bakım onarımı ile köy içindeki düzenleme çalışmaları hakkında Köy Muhtarı ve Özel İdare Genel Sekreteri’nden bilgiler aldı. Vali Ali Hamza Pehlivan’a ziyaret ve incelemeleri sırasında İl Özel İdare Genel Sekreteri Hayrettin Koçyiğit ile Çatıksu Köyü Muhtarı Halit Emre ve Pınargözü Köyü Muhtarı Muhittin Aktaş eşlik etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bayburt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bayburt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bayburt İlçeleri
        Tüm Bayburt Haberleri
         Bayburt

        Bayburt

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa