Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Batman'ın Gercüş ilçesinde bulunan Seyit Bilal Türbesi, her yıl eylül ayında binlerce ziyaretçinin akınına uğruyor.

        Gercüş ilçesine bağlı Becirman köyünde bulunan Seyit Bilal Türbesi, her yıl eylül ayının ikinci haftasında ziyaretçilerin akınına uğruyor. Türbenin bulunduğu köye akın eden vatandaşlar, kurban keserek, dileklerinin kabul olması için Allah'a dua etti. Seyit Bilal ve Becirman Vakfı Dernek üyelerinden Emin Bulut, “Seyit Bilal’i Anma ve Becirman etkinlikleri 822 yıldır düzenleniyor. Her sene eylül ayının ikinci perşembe ve cuma gününe tekabül eden iki günlük bir etkinlik. Ama biz bu haftayı komple seyit Bilal Haftası olarak ilan ettik” dedi.

        Yılda yaklaşık 200 bin insanın ziyarete geldiğini anlatan Bulut, “Tabi ki bu yıl içerisinde oluyor. Her yılın eylül ayının ikinci haftasında da 30 ile 40 bin insan burayı ziyaret ediyor. Kurbanlarını kesip, dileklerini tutuyorlar” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Batman İlçeleri
        Tüm Batman Haberleri
         Batman

        Batman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa