Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Akyar köyünde bulunan yaklaşık 200 senelik tarihi 2 su değirmeni kaderine terk edildi. Vatandaşlar, değirmenlerin onarılmasını istedi.

        Gercüş'e bağlı Akyar köyünde bulunan ve uzun yıllarca bölgedeki vatandaşların buğdaylarını öğüterek aktif halde çalışan tarihi 2su değirmeni kaderine terk edildi. Köylüler, birçoğu yıkılmaya yüz tutan değirmenlerin onarılmasını istedi. Akyar köy sakinlerinden Salih Avcı “Eskiden eşeklerle her taraftan unlarını buraya getirip bir gece bazen de 2 gece kalıp sıralarını bekliyorlardı. Günde 10 kişi ortalama geliyordu köyümüze. 2 değirmenimiz durmadan sabah akşam çalışıyordu.70 köyden buğdaylarını öğütmek için geliyorlardı. Bu ekmeğin tadı o kadar güzeldi ki günde bir tandır ekmek bitiriyorduk şimdiki ekmeyin hiçbir tadı yok. Bir an önce bu tarihi değerlendirmelerimizin yapılmasını istiyoruz. Bu değirmenlerin olmasıyla birlikte herkes memnun olacak eski değerlerin kaybolmasını istemiyoruz” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Batman İlçeleri
        Tüm Batman Haberleri
         Batman

        Batman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa