Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - BATMAN'da Düşünce ve İnanç Kadın Platformu üyeleri, son bir ay içerisinde 2 kadının eşleri tarafından öldürülmesine, yaptıkları basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Platfor üyeleri, kadın cinayetlerinin önlenmesi için kanaat önderleri, imamlar, kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinden destek istedi.

        Kent merkezinde, son bir ay içerisinde Kübra Oğur'un sokak ortasında, Cahide İnan'ın ise bir markette eşleri tarafından öldürülmesi, kentte faaliyet yürüten kadın derneklerinin tepkisine yol açtı. Aralarında, Birlik Vakfı, İHH, Eğitim Bir-Sen, Ensar, TÜRKAB, Batman ile El Ele, Diyanet Sen, Aile Der, Özgür Der, Davet ve Kardeşlik Vakfı, BEYDER kadın komisyonları üyelerinin oluşturduğu Düşünce ve İnanç Kadın Platformu üyeleri, Atatürk Parkın'da bir araya geldi. Burada, platform adına konuşan KADEM Batman Temsilcisi Avukat Adile Gürbüz, kanaat önderleri, imamlar, kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinden kadın cinayetlerinin önlenmesi için daha çok mücadele etmelerini isteyerek, "Eşleri tarafından saldırıya uğrayan Cahide İnan ve Kübra Oğur yaşamını kaybetti. Kurban Bayramı'nı taziyelerin derin üzüntüsüyle geçirdiğimiz bu saldırıları lanetliyoruz. En temel hak, yaşama hakkıdır. Yaşam hakkının kutsallığı yüce kitabımız Kuranı Kerim'de 'Kim bir insanı (suçsuz yere) öldürürse, sanki bütün insanları öldürmüş gibidir. Kim de suçsuz bir insanı ölümden kurtarırsa, sanki bütün insanları ölümden kurtarmış gibidir' ayet-i kerimesi ile yer bulmuş. Anayasamız ve ceza kanunlarımızla da yaşam hakkı, suçluya en ağır cezalarla korunmuştur" dedi.

        Yapılan açıklamanın ardından kadınlar, sessizce dağıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Batman İlçeleri
        Tüm Batman Haberleri
         Batman

        Batman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa