Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Batman’ın Kozluk ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki İbrahim Çetinkaya, korktuğu için doktorların önerdiği ameliyatı yaptırmayıp 30 yıldır boynunda aşırı derecede büyüyen kitle ile yaşıyor.

        30 yıl önce gittiği hastanede boğazında bulunan ve hızla büyümeye başlayan halk dilinde guatr denilen tiroit bezinin alınması gerektiğini belirten doktorların ameliyat kararını korktuğu için kabul etmediğini belirten İbrahim Çetinkaya, “Ölmekten korktuğum için doktorların bana önerdiği ameliyatı yaptırmak istemedim. 18 çocuğum var. Bana bir şey olsaydı çocuklarımı kim büyütecekti. Ben 30 yıl önce guatrın büyümesi üzerinde hastaneye başvurdum, doktorlar ameliyat olamam gerektiğini söylediler. Çevrede ameliyatta boynumda bulunan ses tellerime zarar gelebileceği ve hatta boynumdaki damarlardan birinin kesilmesi durumunda ölebileceğimi söyleyenler oldu. Bende bana bir şey olmasından korktuğum için ameliyat olmayı kabul etmedim" dedi.

        Büyük hastanelerde de yapılan ameliyat teklifini ağabeyinin kabul etmediğini söyleyen İbrahim Çetinkaya’nın kardeşi Hanifi Çetinkaya, "Bizim ve doktorların tüm ikna çabalarına rağmen ağabeyim ameliyattan korktuğu için bir türlü boynundaki kitleyi aldırmadı. Zaman zaman rahatsızlık duyduğunu belirtiyor ancak yine de ameliyat olmak istemiyor” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Batman İlçeleri
        Tüm Batman Haberleri
         Batman

        Batman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa