Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        – Batman Üniversitesi tarafından "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında 'Kara Leke: 15 Temmuz İhaneti' paneli

        düzenlendi.

        Batman Üniversitesince Merkez Kampüs Konferans Salonunda düzenlenen 'Kara Leke: 15 Temmuz İhaneti' Paneli' konulu panele Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Vali Yardımcısı Mekan Çeviren, il protokolü, STK temsilcileri, üniversite personeli, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Suriye'deki iç savaştan kaçarak Batman'a yerleşen Suriye Şam Emevi Cami Müezzini Münir Abdulcevat'ın Kur'anı Kerim tilavetiyle panel başladı. Batman Müftüsü Turgut Erhan tarafından şehitler için dua edildi.

        Açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Durmuş, tüm terör örgütlerinin hedefinde sadece Türkiye'nin, İslam'ın ve Müslümanların olduğunu söyledi. 15 Temmuz gecesi Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez herkesin bir araya geldiğini vurgulayan Durmuş, "FETÖ, PKK, DAEŞ, YPG, PYD sadece bize saldırıyor. Hiç Hristiyanlara saldırdıklarını gördünüz mü? Hristiyan ile Yahudi ile bilmem neyle birlikte hareket ediyorlar, ortak düşmanları İslam, Müslüman. Ümmetin içine farklı adlarla fitneler sokuyorlar. Türk, Kürt, Sünni, Şii diyerek bölmeye çalışıyorlar. Ama bizler 15 Temmuz gecesi Türk, Kürt, Arap tüm unsurlarıyla hep beraber bir araya gelebildiğimizi gösterdik. Bunu dün Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı’nda, Kıbrıs Harbi’nde gördük, son olarak da 15 Temmuz gecesi gördük. Batman'da 15 Temmuz gecesi sabaha kadar herkes nöbet tuttu. Bu bayrağın sadece seccade için yere inebileceğini o gece gösterdik. 1725 Aralık'la geldiler, Gezi Olayları'yla geldiler, 15 Temmuz'la geldiler ama başaramadılar. Allah’ın izniyle başaramayacaklar da" diye konuştu.

        Konuşmaların ve sunumun ardından panele gelenlere plaket takdim edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Batman İlçeleri
        Tüm Batman Haberleri
         Batman

        Batman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa