Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dicle Elektrik, sorumluluk bölgesindeki illerde özelleştirmeden sonra başlattığı yatırımlarını her geçen gün artırarak sürdürüyor. Batman ve ilçelerinde 128 kilometre havai iletim hattının yer altına alınacağı 40 milyonluk yatırım için çalışmalara başlandı. Çalışmaların yılsonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

        Dicle Elektrik Dağıtım Batman İl Müdürü Yusuf Açar, söz konusu yatırım kapsamında merkez Fatih Mahallesi’nde 38, Şafak Mahallesi’nde 35, Beşiri İlçesi’nde 20 ve Pazaryeri ile Bağlar Mahallelerinde de 35 olmak üzere toplam 128 kilometre havai iletim hattının yer altına alınacağını aktardı.

        Bin 570 elektrik direği kaldırılıyor

        Söz konusu bu yatırım ile direk havai hatlardan dolayı oluşan görüntü kirliliğinin de sona ereceğini belirten İl Müdürü Açar, “Hatların yer altına alınması çalışmaları yapılırken kaldırımlarda bulunan taşıyıcı direkler de kaldırılacak. Yatırım gerçekleştirilen mahalleler ve Beşiri ilçemizde toplam bin 570 direği kaldırıp, mevcut hatları toplayacağız. Buralarda elektrik tamamen yeraltı kabloları ile iletilecek. İletim hatlarının yeraltına alınması ile enerji güvenliği de sağlanmış olacağından birçok arızanın sebepleri ortadan kalkacak” dedi.

        Modern ve güvenli kabinler kuruluyor

        Söz konusu yatırım ile eskiyen trafoların yerlerine güvenli ve modern kabinler kurulacak. Bu çalışma sırasında Fatih Mahallesi’nde 10, Şafak Mahallesi’nde 6, Pazaryeri ve Bağlar mahallerinde 4, Beşiri ilçesinde ise 5 olmak üzere toplan 30 kabin ve 3 direk tipi trafo kurulacak. Kabinlerden 5’i modüler dönüşüm özelliğine sahip olacak. Yatırım bölgelerinde toplam 2 bin 791 adet aydınlatma direği dikilerek, buralarda aydınlatma sorunu tamamen çözülecek. Bu yatırımlar sürerken Batman’ın birçok mahalle, belde, köy ve mezrasında ise enerji hatlarını güçlendirme, yeni enerji nakil hattı kurma, trafo yenileme çalışmalarına ise devam ediliyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Batman İlçeleri
        Tüm Batman Haberleri
         Batman

        Batman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa