Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Batman'da ilk iftar saat kaçta yapılacak? Batman iftar vakti 2018! Batman imsakiyesi...

        Bereket ayı olan Ramazan ayı, müslüman alemi tarafından coşkuyla karşılandı.2018 Ramazan ayı 16 Mayıs itibariylebaşladı.İlk orucun bugün tutulduğuRamazan ayının ilk iftarı saat kaçta olacak?Batman'da ilk iftar saat kaçta yapılacak? İşte Batman imsakiyesi...

        BATMANİFTAR VAKTİ 2018

        Ramazan ayı, yapılan ilk sahur ile başladı.İlk orucun bugün tutulduğuBatman'da iftar saati merak konusu oldu.Diyanet’in resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 16 Mayıs ÇarşambaBatman'da iftar vakti 19:26olarak görülüyor. Batman' da 19:26'da okunacak akşam ezanı ile ilk oruçlar açılacak.

        REKLAM

        BATMANİMSAK VAKTİ 17 MAYIS 2018

        Batmanyarın gece 2. sahura kalkacak.Batman sahur vakti03:19olarakDiyanet’in resmi internet sitesinde yer almakta. Batman'da03:19itibariyle 2. oruç tutulmaya başlanacak.

        BATMAN ON BİR AYIN SULTANINA HAZIR

        BatmanBelediyesince ramazan ayı boyunca 30 mahallede birer gün kurulacak iftar çadırında 5 bin kişiye iftar yemeği verilecek, 2 bin 500 ihtiyaç sahibi aileye gıda kolisi ve her gün 10 bin ekmek dağıtılacak.

        BatmanBelediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, ramazan ayının yardımlaşma ayı olduğunu vurguladı.

        Belediye olarak sosyal devlet anlayışı gereği ihtiyaç sahibi her vatandaşın sofrasına katkı sunacaklarına işaret eden Aksoy,Batman'da uzun yıllar kurulmayan iftar çadırlarını geleneksel hale getireceklerini aktardı.

        REKLAM

        Aksoy, şöyle konuştu:

        "Günde toplam 5 bin kişiye iftar yemeği ikram edilecek. Yemeğin yanı sıra dondurma, çay, su ve şerbet ikramı da yapılacak. İftar yemeği dağıtımından bütün vatandaşların faydalanabilmeleri için tedbir alınacak."

        Çocukları da unutmadıklarını belirten Aksoy, ramazan ayı boyunca çocuklara da iftar çadırlarında elmalı şeker, pamuklu şeker ve çeşitli hediyeler dağıtacaklarını söyledi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa