Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ayhan ACAR-Yasin ALDEMİR/BARTIN-KARABÜK, (DHA) BARTIN´da koronavirüs tedbirleri kapsamında Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Karabük Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi´nde maske üretimine başlandı.

        Bartın Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki atölyelerde halk eğitim merkezi iş eğitim öğretmenleri cerrahi maske üretimi yapıyor. 2 gün önce çalışmalara başlayan 5 öğretmen şu anda günde 200 maske üretiyor. Atölyede önümüzdeki günlerde temin edilecek, makineler sayesinde günlük bin adet tek kullanımlık cerrahi maske üretimi yapılacak.  

        Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şule Akça, "Bartın´daki ihtiyacı karşılamak üzere, çalışmalarımıza başladık. Şu anda yüzde yüz pamuk kumaşlardan hazırladığımız ve yıkanabilir maske üretiyoruz. Teknik malzememizi aldıktan sonra tek kullanımlık cerrahi maske üretimine de başlayacağız" dedi.  

        500 MASKE ÜRETİYORLAR 

        Karabük Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi´nde görevli 5 öğretmen de maske üretimine başladı. Onkolojik maske üretimine geçen öğretmenler, günde 500 adet maske üretiyor. Merkezde görevli Nurhan Baykara, "Koronavirüs salgınının ardından maske üretmeye başladık. Hijyenik maske kumaşları getirdik. Günde 500 adet maske üretimi yapmaya başladık. İlk partiyi bugün dağıttık. Dün sağlık ekipleri onkolojik maske talebinde bulundu. Bugün itibariyle de onkolojik maske çalışmaya başladık" diye konuştu.

          DHA-Genel Türkiye-Bartın / Merkez Ayhan ACAR-Yasin ALDEMİR

        2020-03-26 15:04:00

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bartın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bartın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bartın İlçeleri
        Tüm Bartın Haberleri
         Bartın

        Bartın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa