Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BARTIN (AA) - Bartın'da iki hafta önce ırmağa giren yunusu denize ulaştırma çalışmaları, gözden kaybolan yunusa rastlanılamaması nedeniyle sona erdi.

        Limanın bulunduğu Boğaz mevkisinden yaklaşık 12 kilometrelik ırmak yatağı boyunca ilerleyen ve Hendekyanı Caddesi Kanlıırmak bölgesinde kurtarma çalışmaları sürdüğü sırada gözden kaybolan yunusun kurtarılması için başlatılan çalışma, ekiplerce Boğaz mevkisine kadar ırmak ve kıyı araması yapılarak sürdürüldü.

        İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), itfaiye ve sahil güvenlik ekiplerinin katıldığı çalışma, son olarak 8 Temmuz'da görülen yaklaşık 3 metre boyundaki yunusa rastlanılmaması üzerine sonlandırıldı.

        İl AFAD Müdürü Nurhan Doğruöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekiplerin, yunusun kurtarılması için 14 gündür çalışma yürüttüklerini söyledi.

        Son olarak ırmaktan çıkarılması için çalışma yürütüldükten bir gün sonra gözden kaybolan yunus için arama faaliyetlerini ırmak yüzeyinde sürdürdüklerini anlatan Doğruöz, şöyle konuştu:

        "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nden talep ettiğimiz uzmanla 8 Temmuz’da bir çalışma yaptık ve ırmak üzerinde botlarla balığa yön vermeye çalıştık. Bir gün sonra sabah geldiğimizde de yunusu göremedik. Irmak boyunca belediye ve bize ait botla yaptığımız çalışmada herhangi bir emareye rastlamadık. O günden sonra da ekiplerimiz Boğaz mevkisine kadar ırmak ve kıyı araması yaptı ama yunusa rastlayamadı. Vatandaşlardan da ölü veya canlı şeklinde bir ihbar almadık. Gözden kaybolan yunusa ne olduğunu bilemiyoruz ama öldüyse bugüne kadar su yüzeyine çıkması gerekirdi, umarız, denize ulaşmıştır."

        AFAD ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 5 Temmuz'da ırmağa giren yunusu küreklerle ses çıkararak ve ırmak üzerinde bot yardımıyla dalga oluşturarak yönlendirmeye çalışmış ancak sonuç alınamamıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bartın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bartın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bartın İlçeleri
        Tüm Bartın Haberleri
         Bartın

        Bartın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa