Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Öne Çıkanlar Cem Yılmaz, İtalyan ressam Caravaggio'dan esinlenerek tanıtım afişi yaptırdı - Magazin haberleri

        Cem Yılmaz, ressamlara olan saygısını, resim sanatına olan ilgisini müzayedelerde aldığı tablolarla gözler önüne seriyor. Yılmaz'ın hayran olduğu ressamlardan biri İtalyan Michelangelo Merisi da Caravaggio.

        Mehmet Çalışkan'ın haberine göre, Cem Yılmaz 'Karakomik Filmler' serisinin ilk tanıtım afişini Barok akımını ilk büyük sanatçısı olarak kabul edilen Michelangelo Merisi da Caravaggio'nun eserlerinden esinlenerek yaptırdı. Yılmaz, 4 orta metrajlı film serisinden oluşan Karakomik Filmler'in ilk filmi 'İki Arada'nın çekimlerini tamamlarken 'Kaçamak'ın çekimlerini sürdürüyor.

        Hikâyesi birbirinden bağımsız iki filmin ardı ardına beyazperdeye yansıyacağı 'Karakomik Filmler' gösterime 18 Ocak'ta girecek. Seansın ilk yarısında bir film, diğer yarısındaysa diğer film gösterilecek. 'Karakomik Filmler'de Cem Yılmaz'a başrollerde Özkan Uğur, Can Yılmaz, Zafer Algöz, Necip Memili, Nilperi Şahinkaya Alişan Uğur ve Mitril adındaki köpek eşlik ediyor.

        REKLAM

        Michelangelo Merisi da Caravaggio Kimdir?

        Michelangelo Merisi da Caravaggio 1571'de Milano'da doğan Barok akımının ilk büyük sanatçısı olan İtalyan ressamdır. Caravaggio, güçlü ışık-gölge kullanımı ve resimsel düzenlemeyi dramatik bir açıdan ele alışıyla barok sanatının en özgün uygulayıcılarından biri olmuştur. 1584’te Bergamolu bir ressam olan Simone Peterzano’nun yanına 4 yıllığına çırak olarak girmiş, ilk deneyimlerini Lotto ve Giovanni Girolama Savoldo (1480-1548) gibi sanatçıların yapıtlarını incelemekle kazanmış, Tiziano’nun öğrencisi iken Venedik Okulu'yla da ilişki kurmuştur.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa