Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Girişimcilik Barete akıl taktı, iş güvenliğini sağlama aldı - Girişimcilik Haberleri

        Yüksek risk altında çalışanlar için en önemli öncelik, her zaman iş güvenliği olmuştur. İş güvenliği önlemlerinin alınması her ne kadar zorunlu olsa da, en ufak bir dikkatsizlik bile insan hayatını olumsuz etkileyen ciddi vakalara neden olabiliyor. Bu noktadan hareketle Yıldız Teknopark firmalarından Medron Teknoloji’nin kurduğu Safety Linker, geliştirdiği akıllı bileklik, akıllı gözlük ve akıllı baretler ile çalışanların iş güvenliğine katkıda bulunmayı hedefliyor.

        Gazete Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın haberine göreMedron Teknoloji kurucu ortağı Eren Mert, “Akıllı bileklikler, yüksek risk altında çalışanların biyomedikal verilerini topluyor ve nabız, tansiyon, vücut sıcaklığını ölçerek düşme veya bayılma durumunu algılıyor. Böylece anında müdahale imkânı sağlıyoruz” dedi.

        Eren Mert, projeye 1.5 milyon Euro’luk Avrupa Birliği Eureka hibe fon desteği almaya hak kazandıklarının bilgisini vererek “TÜBİTAK’tan aldığımız onay ile birlikte Ar-Ge çalışmalarını yürütüyoruz. Yıl içinde de küresel pazarlara açılacağız” dedi. Ürünlerini Güney Koreli ortaklarıyla birlikte geliştirdiklerinin bilgisini veren Eren Mert, “5 ülkeden 20 şirket öncül teknolojilerimizi kullanmaya başladı. 3 milyon Euro’ya kadar yatırım teklifleri alıyoruz” ifadesini kullandı.

        REKLAM

        ‘ŞİRKETLERE MALİYET AVANTAJI SAĞLIYORUZ’

        İş güvenliği yanında iş yapış şekillerine de teknoloji kattıklarını kaydeden Mert, “Akıllı gözlüklerimiz ile çalışanların bakış açıları görüntülenerek, bir işi ilk kez yapıyor olsalar dahi, işin yapımıyla ilgili uzaktan yönlendirilerek işi yapabilme kabiliyeti artırılıyor. Bu sayede firmaların saha operasyon maliyetlerinde ciddi avantaj sağlanıyor” ifadesini kullandı.

        "SİSTEM KENDİ KENDİNE ÖĞRENİYOR"

        Safety Linker’in geliştirdiği ürünlerin özelliklerinden bahseden Eren Mert, “Lokasyon takip sistemimiz 10 cm hassasiyetle araç, makine ve ekipmanlar üzerinde de kullanılabiliyor ve bu sayede riskli bölgeler için alan sınırlaması getirebildiğimiz gibi bu sınırlar aşıldığı takdirde uyarı gönderebiliyoruz. Böylece olası kazaları önleyebiliyor veya tehlikeli durumları öngörebiliyoruz. Ortamdaki sıcaklık ve nem verilerini almanın yanı sıra, 2 mm’ye 2 mm’lik gaz sensörleri sayesinde de tehlikeli gazları algılayabiliyoruz” dedi.

        Bir işin yapılması esnasında sürekli veri toplanması ile hataların da algılanabildiğini kaydeden Mert, “Daha sonra kendi kendine öğrenen sistemler yardımı ile aynı hata tekrar edilmemiş oluyor” diye konuştu.

        TARAFTARA FUTBOLCU KEŞFETTİREN 'SCOUTIUM'A 1 MİLYON DOLAR YATIRIM

        İTÜ Çekirdek girişimlerinden Scoutium, 1 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. İstanbul Startup üyelerinden Hande Enes ve Ali Keçecioğlu’ndan yatırım alan girişim, böylece yatırım turunu da tamamlamış oldu.

        Efe Aydın, Emre Ün ve Safa Yerliyurt tarafından kurulan Scoutium, keşfedilmeyi bekleyen futbolcular ve yeterli bilgiye erişemeden transfer yapan kulüplere, futbolseveri de sürece dahil ederek yardımcı olmayı amaçlıyor. Buna göre, futbolseverlerden belirli formatlarda alınan futbolcu değerlendirmeleri kulüplerin hizmetine sunuluyor. Girişim, hali hazırda 25 spor kulübüyle çalışırken, platform içerisinde de bini aşkın aktif kullanıcı bulunuyor.

        REKLAM

        BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÇİNLİ ALİBABA İLE E-DIŞ TİCARETİ ÖĞRETECEK

        Çin merkezli e-ticaret devi Alibaba.com, Bahçeşehir Üniversitesi ile işbirliğine imza attı. Yapılan anlaşma kapsamında, Elektronik Dış Ticaret Eğitim Programı ile Türkiye’nin birçok farklı şehrinde, ‘elektronik dış ticaret uzmanları yetiştirilecek. Şubat ayında Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (BAUSEM) bünyesinde başlayacak eğitimler, üç hafta sonu boyunca sürecek.

        Eğitimler, şirketlerin ihracat departmanlarında çalışanlara ve elektronik dış ticaret konusunda uzmanlaşmak isteyenlere yönelik olacak. Eğitim programının akademik koordinatörü Dr. Selçuk Tuzcuoğlu “Eğitim programı, Türk girişimcilerine hem doğru pazarlama iletişimini yönetmeyi hem de elektronik dış ticaret sayesinde uluslararası yeni pazarlara açılmanın inceliklerini öğretecek” dedi. Alibaba.com Türkiye Ülke Müdürü Cüneyt Erpolat da, “E-ticaret eğitimlerimizle sadece KOBİ’leri değil aynı zamanda bu konuda öğrencileri de destekliyor olacağız’ diye konuştu.

        "MÜŞTERİLERİN İHTİYAÇLARINI ODAĞINIZDA TUTUN"

        Girişimciliğin ülke ekonomilerinin gelişmesinde önemli rol oynadığını belirten Türk Telekom Strateji, Planlama ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Fırat Yaman Er, Türkiye’nin cazip bir girişimcilik merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini kaydetti. 2013 yılından beri girişim hızlandırma programı Türk Telekom PİLOT ile birçok yenilikçi iş fikrine nakit desteği ve yönetimsel bilgi birikimi sağladıklarını vurgulayan Er, girişimlere süreçlerin doğru ve detaylı analizini yapmaları tavsiyesinde bulundu.

        Girişimci için en önemli dönüm noktasının kendi işini kurmaya karar verme anı olduğuna dikkat çeken Er, “Girişimci öncelikle iş fikrinin bir ihtiyacı karşılayıp karşılamadığını, faaliyet göstereceği pazarı ve rakiplerini, hedef müşteri kitlesini doğru ve detaylı biçimde analiz etmeli, tüm bunları çok iyi biçimde araştırıp sorgulamalı. Müşteriye sunulan değer önerisini oluştururken, müşteri ihtiyaçlarını odağında tutmalı ve pazardaki gelişmeleri anlayabilmeli” dedi.

        YETKİN BİR EKİP BAŞARI GETİRİR

        Bir girişimin başarılı olabilmesi için iyi bir ekibe sahip olunması gerektiğini belirten Fırat Yaman Er, “Ekip üyeleri, birbirinin yetkinliklerini tamamlamalı, ekip çalışmasına yatkın olmalı. Özellikle iş modelinin, ürünün geliştirilmesi ve kullanıcı deneyiminin tasarlanması konularında ekipteki kişiler yetkin olmalı” diye konuştu.

        "KURUMLARIN BİLGİ BİRİKİMİNDEN FAYDALANIN"

        Devlet kurumlarının girişimlere ve girişimcilere sağladığı teşvik ve desteklerin, girişimcilere özellikle başlangıç aşamasında büyük fırsatlar sunduğuna dikkat çeken Er, “Girişimler maddi ve manevi gelişimlerine katkı sağlamak için girişimcilik ekosistemine destek veren kurum ve kuruluşların bilgi birikimlerinden ve iş bağlantılarından da olabildiğince faydalanmalılar. Yatırımcılarla görüşürken, girişimlerinin sunduğu değer önerisini yalın ve anlaşılabilir bir şekilde anlatabilmeliler. Sunumun kalitesi kadar, ekibin dürüst davranması da önemlidir” dedi.

        ÜÇ TAVSİYE

        En baştan mükemmel olmaya çalışmayın

        1- Ürünü ya da fikri daha en baştan en mükemmel hale getirmeye çalışmak, çoğu girişimcinin en büyük hatası; ürünü en hızlı şekilde ortaya çıkarıp sonrasında gelecek yorum ve geri bildirimlerle zaman içinde ürünü iyileştirmek size kazandırır.

        Çabuk pes etmeyin ve sabretmeyi öğrenin

        2- Girişimcilik uzun ve zorlu bir yolculuktur. Karşılaşacağınız engellere rağmen hayallerinizden ve tutkularınızdan asla vazgeçmeyin. Birkaç ay fikri deneyip olmuyor diye sakın pes etmeyin. Bazen uzun yıllar dayanmak gerekebileceğini unutmayın sabretmeyi göze alın.

        Kurduğunuz işinizin başından ayrılmayın

        3- Girişimci, her zaman işinin başında olmalıdır. Kurduğunuz şirketi bir yatırımcıya devretme yolunu seçseniz bile, girişimi en başta kuran kişi olarak yönetici pozisyonunda kalmanız şirketinizi çok daha hızlı bir şekilde başarıya ulaştırır.

        DENİZ NABA'NIN İSMİ WORKINTON'DA YAŞATILACAK

        Bir süre önce elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Workinton İş Geliştirme Direktörü Deniz Naba için, kuruluşunda büyük emekleri geçen Workinton Kuluçka Merkezi’nde bir anma töreni düzenlendi. Törende, bir toplantı odasına Deniz Naba’nın ismi verildi.

        “Deniz Naba Toplantı Odası”nın açılışını gerçekleştiren Workinton CEO’su Pınar Massena, çok değerli bir girişimci dostu kaybetmenin üzüntüsünü her zaman yaşayacaklarını ifade etti.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa