Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir Erdek’te halen yaşayan tek Kore gazisi kaldı. Gazi Necdet Gülsever, “Güney Koreliler, vefalı insanlar” dedi.

        Kore gazilerinin sayısı her geçen gün azalıyor. Erdek'te yaşayan 87 yaşındaki Gazi Gülsever 19511953 yılları arasında Kore Savaşı’na katıldığını belirtirken, o döneme ait anı ve izlenimlerini şöyle anlattı:“Kore’ye, İzmir’den büyük bir gemiyle gittik. Gemimizde Yunanlılar da vardı. Süveyş Kanalı’ndan geçerken Mısırlılar, gemimizi taşladılar. Kore’de, topçu ateşleri sırasında çok sayıda arkadaşımı kaybettim. Hep tetikteydik. Ancak savaş sırasında bile ayda bir gün, Güney Kore’nin başkenti Seul’e giderek eğlenirdik. Bu arada savaşa rağmen birliğimizde voleybol maçları yapardık. Güney Koreliler, vefalı insanlar. Kuzey Kore’ye karşı kendileriyle birlikte savaşan bizleri hiç unutmadılar. Daha sonraki yıllarda bizi ülkelerine davet ettiler. Ancak ben uçak korkum nedeniyle gidemedim” dedi.

        Güney Kore tarafından kendisine verilen madalyaların yıllar önce çalındığını belirten Gülsever, geçtiğimiz günlerde evine ziyarete gelen Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık’ın bu jestinin de kendisini duygulandırdığını sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa