Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; kuruluşundan bu yana genç müzisyenlerin ufuklarını ve müzik kariyerlerini genişleterek; eğitimlerini teşvik etme yolunda öncülük görevi üstlenen Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AİMA) tarafından düzenlenen viyolonsel ve gitar masterclass (ustalık sınıfı) konserine ilgi yoğun oldu.

        Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerin konservatuar bölümü öğrencilerine masterclass eğitimleri veren AİMA’nın dünyaca ünlü viyolonsel sanatçısı Jens Peter Maintz tarafından verilen viyolonsel eğitimine 10, yine gitar alanında dünyanın tanınmış sanatçılarından Elena Papandreu tarafından verilen gitar eğitimlerine ise 11 öğrencinin katıldığı öğrenildi.

        Ayvalık Belediyesi’ne ait Alibey Adası Kültür Merkezi’nde gerçekleşen masterclass konserinde; Efe Emir Ersöz, Berkant Canbolat, Çavgın Çınkıt, Nehir Nisa Alemdar, İdil Bursa, Beliz Güney, Ülker Tümer ve Umut Sağlam isimli 8 öğrenci yeteneklerini sergilerken, konserde sahne alan Elena Papandreu ile Jens Peter Maintz izleyenleri adeta büyüledi.

        Piyanoda İris Şentürkler’in eşlik ettiği konserin sponsorluklarını BinnazErgün Melin ile Ayla Birsel Ailesi’nin üstlendiği öğrenildi.

        AİMA’nın bu konserle, yaz dönemine ait eğitim programını tamamladığı bildirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa