Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir’in Havran ilçesinde, Gülsüm Ana lakaplı kadın, 16 yıldır Kazdağları'nda yaşıyor.

        Ekmeğinden sebzesine kadar her şeyini kendi üreten Gülsüm Ana, ekonomik zorluklar sebebiyle 16 yıl önce dağa çadır kurdu. Ailesinin borçlarını ödeyebilmek için YeniceEdremit yolu üzerinde bir çınar ağacı önünde gözleme satan Gülsüm Yaradı, uzun süre bez çadırda kaldı. Gülsün Ana olarak Kazdağları'nda yardım severliği ile nam yapan Gülsüm Yaradı, “Bir garip düşmüş yollara. Yollar çekmiş onu dağlara. Çok bunalımlı bir zamanda çıktım. Elimde sepet ile sürüklene sürüklene bu hale geldim. 16 yıldır buradayım. Her şeyimi burada hallediyorum. Şehre bir saatliğine, iki saatliğine, o da mühim bir işim olduğunda iniyorum. Bir de rahatsız olursam doktora gidip geliyorum. Güzellikleri çok güzel, fakat zorlukları da var. Hayatta herşey öyledir zaten. Hep güzel yaşamazsın” dedi.

        Gülsüm Ana kocasıyla birlikte 16 yıldır yaşadığı Kazdağları'nda bir yandan kırsal turizm ile uğraşırken, bir yandan da insanlara hayat tecrübelerini anlatıyor. Gülsüm Ana, “Bir suyu saldığın zaman nasıl gidiyor, inişli çıkışlı. İnsan oğlunun hayatı da öyle. İnsan zorluklara katlanınca güzellikleri de yaşıyor” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa